Toplu sözleşme yenilenmeli

Toplu sözleşme yenilenmeli

Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, “Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) verilerine göre Ekim ayı enflasyonu Eylül ayına göre %2.67, önceki yılın aynı ayına göre yani yıllık %25.24, bir önceki yılın Aralık ayına göre ise %22.56 artmıştır” dedi.

KESK Kırıkkale Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü    Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, “Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)  verilerine göre Ekim ayı enflasyonu Eylül ayına göre %2.67,  önceki yılın aynı ayına göre yani yıllık  %25.24,  bir önceki yılın Aralık ayına göre ise   %22.56 artmıştır” dedi.

ZAM FURYASI SÜRÜYOR

Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Yıllık enflasyon yüzde 25,24, dört aylık enflasyon yüzde 12,26, 2018 Temmuz maaş artışı yüzde 3,5 toplu sözleşme derhal yenilensin! Hatırlanacağı üzere Eylül ayı enflasyonunun yüzde 6.3 çıkması üzerine TÜİK’in enflasyonu hesaplayan biriminin başında bulunan başkan yardımcısı görevden alınmış, yerine Hazine ve Maliye Bakanı’nın Enerji Bakanlığı döneminde birlikte çalıştığı Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdür Yardımcısı göreve getirilmiştir. TÜİK tarafından bugün açıklanan veriler, söz konusu görev değişikliğinin,  hemen ayın başında doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar başta olmak üzere zam furyasının sürdüğü koşullarda etkili olduğunu göstermektedir.”

YÜZDE 10 İNDİRİM

“Öte yandan bilindiği üzere 9 Ekim’de Hazine ve Maliye Bakanı tarafından “Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı” açıklanmıştır. Söz konusu programdan iş dünyasına KDV iadelerinin hızlandırılması, kredilerin yeniden yapılandırılması gibi müjdeler verilirken vatandaşın payına enflasyon sepetindeki gıda ürünlerini kapsayan yüzde 10 indirim kampanyası düşmüştür. Konfederasyonumuz iğneden ipliğe tüm temel tüketim maddelerine, temel girdiler olan elektrik ve doğalgaza ardı ardına yapılan zamlarla yaşanan gerçek enflasyonun %50’leri aştığı koşullarda 80 gün süreli,  yüzde 10 indirim kampanyasının çözüm olmayacağına en başından beri dikkat çekmektedir.”

GÜVENLİK ARAŞTIRMASI

“Kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmayı hedefleyen her türlü güvencesiz istihdam tipine ve esnek çalışma, performans gibi güvencesiz istihdam uygulamasına, kariyer ve liyakatı yok edip torpilin kapısını sonuna kadar açan mülakat, sözlü sınav ve güvenlik araştırması-arşiv kaydına son verilmeli, herkese güvenceli iş ve güvenli gelecek sağlanmalıdır. KESK olarak, tüm kamu emekçilerini, bir kez daha,  insanca yaşamaya yetecek bir ücret ve güvenceli çalışma için  taleplerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Haber-Foto: Sedat Gençay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.