TESK'ten sahte iş güvenliği uzmanı uyarısı

TESK'ten sahte iş güvenliği uzmanı uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)'ndan sahte iş güvenliği uzmanı uyarısı geldi. Konfederasyon başkanı Bendevi Palandöken, "İşyerinize...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)'ndan sahte iş güvenliği uzmanı uyarısı geldi. Konfederasyon başkanı Bendevi Palandöken, "İşyerinize kadar gelerek kendini iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak tanıtıp sözleşme yapıp sizden ücret talep eden sahte güvenlik uzmanı kişilere inanmayın. Çünkü İş Güvenliği uzmanları ile iş yeri sahipleri İSG-KATİP sistemi üzerinden anlaşma yapmak zorundadırlar." dedi.

İş yerlerine iş güvenliği uzmanı şartı getiren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 1 Ocak 2014 tarihinde uygulamaya konuldu. Bu durumla birlikte sahte iş güvenliği uzmanları türediğini ileri süren TESK Başkanı Palandöken, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi: "İşveren anlaşacağı iş güvenliği uzmanlarını, işyeri hekimlerini ve diğer sağlık personelini İSG-Katip üzerinden TC Kimlik Numaraları aracılığı ile online olarak Bakanlık’a bildirecektir. Seçilen iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekimleri yine İSG-Katip üzerinden e-devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak sözleşmelerini online ortamda onaylayacaktır. Önceden onayı alınmış ve geçerliliği devam eden sözleşmeler de aynı şekilde İSG-Katip üzerinden yenilenecektir. Tehlike Sınıfları Tebliğine uygun bir sınıf seçilmemesi veya seçilen sınıfa uygun sertifikası olmayan bir iş güvenliği uzmanının seçilmesi hâlinde sistem onay vermeyecektir. İSG-Katip üzerinden Bakanlık’a bildirilmeyen iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekimlerinin işyeri ile olan anlaşmaları geçerli kabul edilmeyecektir. Verilecek olan devlet desteklerinden de yararlanamayacaklardır. Tüm bu kurallar düşünülerek işyerinize gelip ben İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanıyım diyen herkese inanmayın ve onlarla anlaşma yapmayın" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.