TESK: Süt tüketiminde Avrupa'nın yarısı bile değiliz

TESK: Süt tüketiminde Avrupa'nın yarısı bile değiliz

Türkiye Esnafa ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, uzmanların sağlıklı bir yaşam için günlük 300-400 gram süt içilmesini öngördüğünü,...

Türkiye Esnafa ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, uzmanların sağlıklı bir yaşam için günlük 300-400 gram süt içilmesini öngördüğünü, süt ve süt mamullerinin yeterince tüketilmesinin çocuğun gelişim ve bağışıklık sitemini güçlendireceğini söyledi.
Palandöken, "Geçim sıkıntısı içindeki vatandaşlarımız sofrasında besleyici ve sağlıklı olan sütü tüketmiyor. AB'de 15 ülkenin ortalaması 100-110 litre olan yıllık kişi başına süt tüketimi, ülkemizde 2009 yılında 18-20 litre 2010 yılında ancak 25 litre civarındadır." diye konuştu. Üretilen 12,6 milyon ton sütün ancak 2 milyon tonu içmede kullanılırken, 6,6 milyon tonunun da sütlü mamullerin üretiminde kullanılmakta olduğunu kaydeden Bendevi Palandöken, "Ucuz olmasına rağmen tüketiminde sıkıntı var. Süt üreticisi maliyetin altında malını satıp, para kazanamayınca süt ineklerini kesimhaneye gönderiyor. Terör baskısı, meraların azalması sonucu üretici zaten zor durumdayken, bir de süt para etmeyince hayvancılıkla geçinen vatandaş mağdur oluyor. Süt alıcısı fabrika ve imalathaneler üreticinin sütünü ucuza alıp, perişan ediyorlar." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.