Tenokparklar zirvesi

Tenokparklar zirvesi

​​​​​​​Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Teknoparklar Zirvesi’nin 6’ncısı bu yıl Ankara’da gerçekleştirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Teknoparklar Zirvesi’nin 6’ncısı bu yıl Ankara’da gerçekleştirildi.

81 İL GENELİNDE HEDEFLİYORUZ

Kırıkkale Teknopark olarak stand açılan zirvede Bölgemizde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında katılımcı ziyaretçilere bilgi verildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Yılın ilk 3 ayında, 8 teknoloji geliştirme bölgesinin kuruluşunu ilan ederek, yeni bir rekora imza attık” dedi ve 81 ilin tamamında teknoloji geliştirme bölgesinin kurulmasını amaçladıklarını söyledi.

3,4 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Bakan Özlü, “mevcut teknoloji geliştirme bölgelerimizde, 5 bin firma faaliyet gösteriyor. Teknoparklarımızda 47 bin 500 Ar-Ge personeli istihdam ediliyor. Bugüne kadar 28 bin proje tamamlanırken, 8 bin 500 proje üzerinde çalışmalar devam ediyor. Teknoparklarımızda üretilen projelerden 3,4 milyar dolar ihracat geliri elde edilmiştir.” diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü İlknur İnam, Bakan Danışmanı Elife Ünal, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı İsmail Arı ve çok sayıda kurum genel müdürleri ile yöneticileri Kırıkkale Teknopark standını ziyaret ederek Bölgemizdeki firmalar tarafından yürütülen araştırma-geliştirme projeleri hakkında bilgi aldı.

TEKNOPARKLAR ARASI SİNERJİ

Zirveye Bölgemizde faaliyet gösteren bazı firmalarımızın yetkililerinin yanı sıra Kırıkkale Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hayri Yaman, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yiğitoğlu, Genel Müdür Nurettin Aktepe, Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nde görevli Öğr. Gör. Kürşat Öğülmüş ile Dr. Öğr. Üyesi Sadettin Şahin'in katılımlarıyla Kırıkkale Teknopark’ın tanıtımı ve teknoparklar arası sinerjinin oluşturulması konularında istişarelerde bulundular.

Haber-Foto: Ahmet Gökdemir

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.