Temmuz ayında asgari ücrete ara zam iddiası!

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam iddiası!

Asgari ücrette olası bir ara zammın gündeme gelmesi, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın kapıları kapatmış olsa da, asgari ücrete ara zamla ilgili iddialar hız kesmeden gelmeye devam ediyor.

Son dakika iddialarına göre, Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 15-20 civarında bir zam gelebilir. Ancak, bu zam beklentileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından reddedildi. Çalışanların yanı sıra SSK, Bağkur, memur emeklileri ve memurlar da temmuzda zam beklentisi içerisinde. Ancak, Bakan Işıkhan'ın yaptığı açıklama, umutları biraz suya düşürdü. Bugün gündeme gelen iddialara göre, asgari ücrete temmuz ayında yüzde 15-20 arasında bir zam yapılabilir.

asgari-ucrete-zam-iddiasi-ilk-sinyal-geldi-wadh.webp

YÜZDE 15-20 ARASINDA BİR ZAMLA, 20 BİN TL'YE TAMAMLANABİLİR

Ayrıca, asgari ücrete yapılacak zamların enflasyonu artırdığı teorisinin masaya yatırılması ve ortadan kaldırılması gerektiği öne sürülüyor. Asgari ücrete yapılabilecek artışların belki herkesi memnun etmeyeceğini, ancak sembolik bir artışın önemli olduğunu belirtiliyor. Bu bağlamda, yaklaşık olarak yüzde 15-20 arasında bir zamla, 20 bin TL'ye tamamlanan bir asgari ücretin temmuz ayında gerçekleşebileceği öngörülüyor. Ayrıca, emekliler ve memurların temmuzda alacakları zammın, asgari ücrette olası bir artışı dengeleyebileceği ifade ediliyor. Eylülde ise artış iddialarının gerçekçi gelmediği dile getiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.