Tatil bitti, ders zamanı

Tatil bitti, ders zamanı

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de 2019-2020 eğitim-öğretim yılına kapılarına açacak. Kırıkkale’de 53 bin 629 öğrenciye, 3 bin 450 kadrolu, 150 ücretli öğretmen eğitim verecek.

KIRIKKALE’DE 53 BİN 629 ÖĞRENCİYE, 3 BİN 450 KADROLU, 150 ÜCRETLİ ÖĞRETMEN EĞİTİM VERECEK

 

 

BAŞARILI BİR EĞİTİM SEZONU

Uzun bir tatil maratonunu geride bırakan öğrenciler, ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte ders başı yapacaklar. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, “2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de bugün başlamış bulunmaktadır. Yaz tatilinin ardından bugün okullarımızı dolduran sevgili öğrencilerimize “Hoş Geldiniz” diyor, gözlerinden öpüyor, mutlu ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.”

246 OKULDA EĞİTİM VERİLECEK

Tüfekçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Ayrıca değerli öğretmen arkadaşlarımızın ve pek kıymetli velilerimizin yeni eğitim-öğretim yılını kutlar, sağlıklı huzurlu, birlik ve beraberliğimizin daim olduğu bir eğitim yılını geçirmelerini temenni ederim. 2019- 2020 Eğitim Öğretim yılı, sene başı itibariyle eğitim öğretimin genel durumu ile ilgili bilgiler şu şekildedir; Kırıkkale genelinde 22' i okul öncesi, 80'sı ilkokul, 77'si ortaokul, 67'u lise ve dengi okul olmak üzere toplam 246 okulumuz bulunmaktadır.”

AĞ ALTYAPISI KURULMUŞTUR

“Öğrenci sayısı;  İlimizde Okul öncesi 3.820, İlkokul 14.000, Ortaokul 16.139, Lise ve dengi okullarımızda 19.018 olmak üzere toplam 53.629 öğrencimiz bulunmaktadır. Ayrıca emek dolu, hummalı bir çalışma neticesinde toplam 421.734 adet ücretsiz ders kitabı öğrencilerimizin sırasına konmuştur. İlimizde kadrolu 3.450 öğretmenimiz bulunmaktadır. Ayrıca yaklaşık 150 ücretli öğretmen görev yapmaktadır.  Fatih Projesi kapsamında okullarımızdan 41 Lise, 39 Ortaokul, 34 İlkokul,2 Özel Eğitim Kurumu olmak üzere toplam 116 okulumuza 2257 Etkileşimli Tahta, 114 Okulumuza Ağ Altyapısı kurulmuştur. 88 okulumuza Fiber İnternet Erişimi verilmiştir.

EBA ORTALAMA KULLANIM SÜRESİ

“İlimizde öğretmen ve öğrencilerimizin Eğitim Bilişim Ağı’ nı (EBA) aktif kullanmalarını sağlamak amacıyla yapılan çalışmaların sonucun da; EBA Ortalama Kullanım Süresine göre Türkiye İller sıralamasında Kırıkkale Türkiye 1. liğini devam ettirmektedir.

2019 yılında devam eden 5 eğitim yatırımı bulunmaktadır. Bu yatırımların 2’si devlet yatırım programında 3’si İl yatırım programı kapsamındadır. Yaz tatilinde 12 okulumuz büyük onarıma alınmıştır. Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi ile Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülen Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi kapsamında, İlimiz Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi pilot okul olarak belirlenmiştir.”

RAPORLANMASI AMAÇLANMAKTA

“Söz konusu işin planlaması ve diğer süreçleri Bakanlıkça yürütülmekte olup, geçici olarak öğrencilerimiz Naciye Pehlivanlı Saran Anadolu Lisesinde eğitime devam edeceklerdir. Kırıkkale de yapılması düşünülen enerji verimliliği projesi ile birlikte eğitim binalarında; Elektrik, su ve doğalgaz tüketimi takibi, iç hava kalitesinin ölçülmesi, kişi başı tüketim sarfiyatlarının hesaplanması ve raporlanması, amaçlanmakta olup, enerji takibinin yapılmasına olanak sağlayacak ve enerji giderlerinin azaltılması yönünden Bakanlığımıza büyük bir katkı sağlayacaktır.

ÖĞRETMENLERİMİZDEN DESTEK ALMIŞLARDIR

“Ayrıca öğrencilerimiz akademik başarılarının yanı sıra sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetlere katılımlarını sağlamak, yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek, boş zamanlarını verimli ve eğlenceli değerlendirmelerini sağlamak adına ilçelerimizde dahil olmak üzere Gençlik Merkezleri, Müzik Atölyeleri, Spor Salonları, Kodlama, Stem ve Beceri Atölyeleri,  KOP Öğrenme Merkezi kurulmuştur. Bu atölyeler yaz boyunca öğrencilerimize hizmet vermeye devam etmiştir.  Yıl boyunca destekleme yetiştirme kurslarımız devam etmiş, öğrencilerimiz kendilerini eksik bulduğu derslerde öğretmenlerimizden destek almışlardır.

STRATEJİ ve PROJELERİMİZ

“Kırıkkale Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi” adlı projemizin genel amacı ilimizdeki eğitimin başarısını ve kalitesini artırmaktır. Bu hedefe ulaşmak için öğrencinin gelişim süreci gerek okul içi gerek okul dışında takip edilerek öğrenme eksikliklerinin geri bildirimler yoluyla anında tamamlanması, yapılacak ortak sınavlar ve kazanım sınavlarıyla eğitimin niteliğinin artırılması amaçlanmaktadır. Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2019-2020 eğitim öğretim yılının I. döneminden itibaren, ilimizde eğitimin tüm kademelerinde sosyal kültürel ve sportif etkinliklere çeşitlilik kazandırma, ilimizin eğitim başarısını arttırma, kendine güvenen, çözüm odaklı, geleceğe umutla bakan sağlıklı, mutlu bireyler yetiştirme amacıyla Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyonu ışığında çalışmalar yapmak, Kültürel, Sosyal ve  Sportif Faaliyetler, Yenilikçi Eğitim Uygulamaları, Yönetici ve Öğretmenlerin Mesleki Gelişimleri, Okullar arası Başarı Farklarının Azaltılması, Okullarımızda Ölçe ve Değerlendirme Uygulamalarını yürütmeyi planlamaktayız.

EĞİTİMDE BAŞARI ÇALIŞTAYI

“Ayrıca Müdürlüğümüz Ar-Ge Birimimiz Başarıyı Arttırma Komisyonu, 2019-2020 Çalıştay Komisyonu, Kültür ve Sanat Komisyonu, Sportif Faaliyetler Komisyonu, Sosyal Okul Komisyonu kurmuş olup bu komisyonlarda görev alan öğretmenlerimiz planlanan projelerimizi yürüteceklerdir.  05- 06 Eylül tarihleri arasında Eğitimde Başarı Çalıştayımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Çalıştayda elde edilen sonuçlar eğitim süreçlerinin planlanmasında kullanılacaktır. Verimli, sağlıklı, keyifli bir yıl geçirmek dileğiyle, yeni eğitim-öğretim yılımız hayırlı, uğurlu ve başarılı olsun.”

Haber: Ahmet Gökdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.