TANAP’tan hibe çağrısı

TANAP’tan hibe çağrısı

Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinden geçen Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi kapsamında sosyal ve çevresel yatırım programları başvuruları başladı. Bu kapsamda “TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları” kapsamında hibe çağrısına çıkıldı.

ÇEVRESEL YATIRIMLAR

Azerbaycan’ın Hazar Denizi ve Hazar Denizi bölgesindeki sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınması amacıyla hazırlanan proje çalışmaları hızı şekilde devam ediyor. Proje kapsamında yerel güzergâh üzerindeki illerde yaşam kalitesini geliştirmek destek vermek amacıyla “TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları” kapsamında hibe çağrısına çıkıldı.

ÖZEL HEDEFLER BULUNUYOR

“Bu çağrı ile değerlendirme süreçlerinde olumlu bulunan projelere hibe sağlanarak, Kırıkkale İlindeki çalışmalara olumlu katkılar sağlanması hedefleniyor. Konu hakkında Kırıkkale Valiliği internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi; “Söz konusu hibe programı kapsamında; Sosyal ve Çevresel olmak üzere iki ayrı öncelik alanı gözetilmekte olup, insan kaynakları potansiyelinin ve sosyal sermayenin arttırılması, bölgedeki çevresel altyapı, doğal kaynaklar ve yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştirmek, desteklemek ve yerel ihtiyaçları belirleyip giderilmesine yönelik öneriler geliştirmek gibi özel hedefler bulunmaktadır.”

YEREL VE GELENEKSEL ÜRETİM

“Sosyal öncelik alanları içerisinde; -turizm hizmetlerinin çeşitlendirilmesi, yatırımlarının desteklenmesi, okullar, kütüphaneler, spor alanları ve ortak sosyal alanlara ekipman desteği sağlanması, sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması, mesleki eğitim merkezlerinin kapasitesinin arttırılması, sosyal sermaye yatırımlarının desteklenmesi, tarımda çeşitliliğin ve verimliliğin arttırılması,-yerel ve geleneksel üretimin desteklenmesi alanlarında projeler değerlendirilecektir.”

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER

“Çevresel öncelik alanları içerisinde ise; -doğal kaynakların, toprak ve suyun sürdürülebilir yönetimi, -yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli kullanılması ve geliştirilmesi, -çevre bilincinin arttırılması, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi, biyo-çeşitlilik ve ekosistemlerin korunması ve geliştirilmesi konularındaki projelere destek sağlanacaktır.”

TANAP tarafından Küçük Ölçekli ve Orta Ölçekli olmak üzere iki ayrı ölçekte projelere hibe yardımı yapılabilecektir. Küçük Ölçekli Projelerde azami proje tutarı 200.000 TL’olup, Orta Ölçekli Projelerin tutarı ise 200.000 TL ile 1.500.000 TL aralığında olacaktır.”

KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİKLERİ

“Proje desteği için Yerel Yönetimler, Kooperatifler, Birlikler, Vakıflar, Dernekler, Meslek Odaları, Federasyonlar ve Birlik Konfederasyonları, Üniversiteler, Okul-Aile Birlikleri, KOBİ’ler, Köy Muhtarlıkları, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri, İl ve İlçe Özel İdareleri, Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıtlı Olanlar, Organize Sanayi Bölgeleri ve Küçük Sanayi Siteleri hibe başvurusunda bulunabilecektir. Bu sayılanlar dışındaki kurum ve kuruluşlar ise projede iştirakçi olarak katılabilecektir. Her kurum en fazla iki proje ile başvuruda bulunabilecek olup, TANAP tarafından yalnızca bir proje kabul edilecektir.”

 

PROJELER TESLİM EDİLECEK

“Proje hazırlık çalışmalarında danışmanlık yapmak ve koordinasyon sağlamak üzere, Kırıkkale İl Özel İdaresi bünyesinde bir birim oluşturulmuştur. Çalışma esnasında ihtiyaç duyulduğunda; gerek İl Özel İdaresi Koordinasyon biriminden, gerekse TANAP yetkililerinden bilgi ve teknik destek alınabileceği gibi, aşağıda adresi belirtilen TANAP’a ait internet sitesinden de yararlanılabilecektir. Hazırlanan projeler, Kırıkkale İl Özel İdaresi-Koordinasyon Birimi aracılığıyla en geç 18 Nisan 2017 tarihinde TANAP Doğalgaz İletim A.Ş.’ye teslim edilecektir” denildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.