Suriye ve Mısır’da olup bitenler insanlık değerlerini yok sayan görüntüler

Suriye ve Mısır’da olup bitenler insanlık değerlerini yok sayan görüntüler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Suriye ve Mısır'da olup bitenler insanlık değerlerini yok sayan görüntüler ve manzaralar, bundan üzüntü duyuyoruz....

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Suriye ve Mısır'da olup bitenler insanlık değerlerini yok sayan görüntüler ve manzaralar, bundan üzüntü duyuyoruz. Komşu ülkelerdeki halkların bu şekilde insanlık dışı durumlara maruz kalmasına üzülüyoruz.” dedi.

Bakan Yazıcı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün Trabzon'daki Maçka Altındere Alabalık Yetiştirme ve Üretme İstasyonu'nda üretilen 10 bin yavru dere alasının, Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Senoz Vadisi'ne bırakılması sebebiyle ilçenin Çataldere köyünde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Yazıcı, "Suriye ve Mısır'da olup bitenler insanlık değerlerini yok sayan görüntüler ve manzaralar, bundan üzüntü duyuyoruz. Komşu ülkelerdeki halkların bu şekilde insanlık dışı durumlara maruz kalmasına üzülüyoruz. Bir taraftan da insanlık değerleri var. Hak var, adalet var. Demokratik ve insan hakları var. Bu hakların da coğrafya itibari ile değişken olduğunu görmek bizi ayrıca üzüyor. Adalet, hakkaniyet, insan hakları, doğal haklar ve demokratik haklar bunlar evrenseldir. Bunlar coğrafyaya göre değişmez, adama göre, zamana göre değişmez. Bunlar ne ise odur. Tabiri caizse kedi her yerde kedi, kuş her yerde kuştur. Dolayısıyla bu haklar her yerde insanlığın üzerinde hassasiyet göstermesi gereken haklardır. Umuyor ve diliyorum ki insanlık tarihi olup bitenlerden bir ders çıkarır ve zulümler daha fazla sürmez."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.