Soylu'dan Vergi Dairesindeki Patlamaya İlişkin Açıklama

Soylu'dan Vergi Dairesindeki Patlamaya İlişkin Açıklama

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara'da vergi dairesindeki patlamayla ilgili, "Aynı adam bir gün önce yine aynı saatte çantayı bırakıyor.

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara'da vergi dairesindeki patlamayla ilgili sok bir detay paylaştı. Soylu, "Aynı adam bir gün önce yine aynı saatte çantayı bırakıyor. 2 saat patlamasını bekliyor, çanta patlamıyor. Çantayı tekrar alıyor ve oradan gidiyor. Bizim özel güvenlik arkadaşımızın bunu kameradan takip etmesi lazım" dedi.

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayrampaşa'da Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından düzenlenen "Özel Güvenlik Görevlileri Eğitim Programı"na katıldı. Programdan konuşan Bakan Soylu, terör eylemlerinde ve teröre karşı gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan asker, polis ve sivilleri rahmet diledi.

"ABD PKK'YA SİLAH HİBE ETTİ"

Hatay sınırındaki Atme kampına dün gerçekleştirilen saldırıyı hatırlatan Bakan Soylu, "Hani birileri PYD'nin terör örgütü olduğuna ikna olmamış veyahut elinde istihbarat yokmuş. Hani birileri 5 bin tır silahı DEAŞ ile savaşmak için vermiş de Türkiye'nin endişesine gerek yokmuş. Hani birileri sivil kayıplar konusunda endişeliymiş, itidal çağrısında bulunuyormuş. Kafalarında ne soru varsa cevabı dünkü Atme saldırısıdır. Kimse bu meseleyi 'insanlığın geldiği nokta' gibi kokuşmuş ifadelerle sulandırmasın. Kimin ne yaptığı nettir. Silahı veren bellidir, kullanan bellidir. Silahın kime doğrultulduğu belidir. PYD teröristtir, PKK ile yandaştır. ABD bu silahları hibe etmiştir. Sivil kayıpları önemseyen dünya kamuoyunun burada söyleyecekleri sözleri olmalıdır." dedi.

 

"ÖZEL GÜVENLİK ARKADAŞIMIZ BOMBALI ÇANTAYI ATLAMIŞ"

Özel güvenlik hizmetinin önemini vurgulayan Bakan Soylu, Ankara Çukurambar Vergi Dairesinde gerçekleşen patlamayı hatırlatarak, "Geçen akşam Çukurambar Vergi Dairesinde bir patlama oldu. Bir kaza patlaması bilgisi geldi. Sonra yaptığımız tetkiklerde hafif bir barut kokusu alındı. Acaba bu bir eylem olabilir mi diye tetkik ettiler. Kamerada bir şahıs görünüyor, bir çantayı direkt dibine bırakıyor. Çantanın patlama anını izlediler. Baktılar ki bu bir kazan dairesi patlaması değil, bombalı eylem. Sonra oradan hareket ettiler, olay akşam 8 gibi gerçekleşti. Sabah saat 04.00'de Osmaniye girişinde adamı yakaladılar. İlgili 19 kişiyi de yakaladılar. Burada önemli olan şu; bu çanta oraya bırakıldı. Bir özel güvenlik arkadaşımız kameraları izliyor. Bunu atlamış. Sadece o dakika mı atlamış, hayır. Aynı adam bir gün önce yine aynı saatte çantayı bırakıyor. 2 saat patlamasını bekliyor, çanta patlamıyor. Çantayı tekrar alıyor ve oradan gidiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.