Son 30 yılın en sıcak günleri geliyor

Son 30 yılın en sıcak günleri geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, artan sıcaklıkların son 30 yılın rekorunu kıracağını belirterek vatandaşları uyardı. Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat gibi İç Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtildi.

VATANDAŞLAR UYARILDI

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı ve Ramazan Ayı’nın geride kalmasının ardından yaz sıcaklıkları kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Mevsim normallerinin altında bir ay geçiren Kırıkkale, önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla karşı karşıya kalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, son 30 yılın rekorunu kıracağını belirterek vatandaşları uyardı.

HAFTABAŞINDA 38 DERECE OLACAK

Kırıkkale'de hava sıcaklıkları bugün 33, Cuma günü 35, Cumartesi günü 34, Pazar 34, haftanın en yüksek sıcaklığı 38 derece ile 3 Temmuz pazartesi günü yaşanacak. Uzmanlar, “Özellikle yaşlılar ve çocuklar öğle saatlerinde dışarı çıkmasın. Herkes bol bol sıvı tüketsin. Dışarı çıkmak zorunda olan şemsiye kullansın” diyen meteoroloji uzmanları, cumadan sonra sıcaklıklar her geçen gün artacak.” Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini bildiren uzmanlar, vatandaşların sıcaklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini ifade ettiler.

ORMAN YANGINLARINA DİKKAT

“Mevsim normallerinde olan tek yer Karadeniz kıyı kesimi. Özellikle İç Anadolu’da, başta Ankara olmak üzere Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat gibi illerde son 30 yılın sıcaklık rekorlarının kırılması bekleniyor.” Aşırı sıcaklar ve düşük nem oranları sebebiyle orman yangınlarına karşı çok dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Haber-Foto: Ahmet Tezel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.