ASIM ATABEY

ASIM ATABEY

SOKAK LAMBALARI ZAMANINDA SÖNDÜRÜLÜYOR

SOKAK LAMBALARI ZAMANINDA SÖNDÜRÜLÜYOR

SOKAK LAMBALARI ZAMANINDA SÖNDÜRÜLÜYOR

 

Sokak lambalarını bilirsiniz. Kasaba, ilçe ve illerin ana caddelerinde, hatta tüm köylerde, akşam olunca yakılır. Sabah olunca da söndürülür. Bu uygulama can sıkıcı şekilde devam ettiriliyordu. Özellikle sabah söndürülmesi gereken lambalar, güneş doğuncaya kadar söndürülmüyordu. Böyle yapıldığını görüyordum. Bir sata yakın elektrik lambaları boşa yanık tutuluyordu. Çok huzursuz oluyordum. Bu uygulamanın yanlış olduğunu üç dört kere, üç dört yıl yazılarımda anlatmaya ve bu israfın önlenmesini anlatmaya çalıştım. Hiç dikkate alınmadı. Elektrik üretiminin zor olduğunu, çok büyük paralar harcandığını anlattım. Haberleşme kaynaklarında, evlerde elektrik kullanımında dikkat edilmesi, bir lambanın yakılmaması gibi duyurular yapılıyor, tasarruf yapılması isteniyordu.

 

2022 yılının Haziran ayında farkına vardım. Sabah ezanı okunuyor. Yirmi dakika geçince lambalar söndürülüyor. Bu uygulamadan bilseniz ne kadar memnun oluyorum. Elektrik millî servettir. İsraf edilmesi, yanlış işlerin en büyüğüdür. Düşünebiliyor musunuz, sokak lambaları, sokak direkleri üzerine bağlanır. Sokak direkleri yüz metre aralıklarla dikilidir. Bir yerleşim yerine girişte başlar. Çıkışına kadar devam eder. Bir de ara sokaklarda aynı şekilde direkler dikilir. Elektrikler yakılır. Yakılan lamba sayılarını söylemeyim. Boşa yakıldığı zaman ülkenin ekonomik kaybı çok büyük olur.

 

Sokak lambalarını zamanında yakmayı ve zamanında söndürmeyi vatan sevgisi olarak gören elektrik kurumu görevlilerine teşekkür ediyorum. Bu uygulama sadece benim gördüğüm yerde değil, tüm yurtta uygulandığını bilmek ve görmek istiyorum. Elbette elektriğin zamanında yakılmasını ve zamanında söndürülmesiyle ilgili görevliler vardır. Şefinde müdürüne ve hükümette elektrik kurumunun bağlı olduğu bakanına kadar tüm yöneticiler, görevlerini yapmalıdırlar.

 

Elbette vatan görevi sadece elektrik kurumu ile bağlantılı değildir. Kamu adına görev yapanlar, özel sektör görevlileri ve de her bir aile, israftan kaçınmalıdırlar. Bu vatan bizimdir. Bizim gidecek başka bir yerimiz yoktur. Şerefle bayrağımızı dalgalandırmak, vatanımızı korumak, her bir insanımıza iş ve aş vermek, mutlu ve huzurlu yaşamasını sağlamak asli görevlerimizdendir. NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENLERE.

 

Elektrik üretimimizin çoğu, yurt dışı kaynaklardan elde edilir. Bu uğurda yapılan harcamalar çok büyüktür. Elektrik israfı da çok kötüdür. Akşamları sokak lambalarının yakılması ve sabahları söndürülmesi millî bir davadır. Çok şükür bu konu, bu dönem yöneticilerimizle, düzenli yönetildiğini görmek benin mutlu etti. Kendilerine teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

 

Bu yazı toplam 7518 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASIM ATABEY Arşivi