ASIM ATABEY

ASIM ATABEY

ŞIVGIN- MİRZAOĞLU. KUTAY. ARSLAN. DURMUŞ. TURAN

ŞIVGIN- MİRZAOĞLU. KUTAY. ARSLAN. DURMUŞ. TURAN

            Unutulmaması gereken isimler. Kırıkkale’mize ve Kırşehir’imize kalıcı hizmet yapmış kişiler. SAYIN HALİL ŞIVGIN, Bakanlığı döneminde Kırıkkale’ye özel ilgi duymuş bir bakandır. Döneminde lise mezunu binlerce işsiz genç vardır.  Sayın Halil Şıvgın Kırıkkale’de lise mezunları için, iki yıllık sağlık kursu açma kararı vermiştir. Önce bu kurs elli kişi olarak planlanmıştır. Kursa başlamadan bu sayı yüz kişiye çıkarılmış. Kursa katılacak genç sayısı iki yüz kişiye çıkarıldı. Daha sonra da bu sayı beş yüz kişiye çıkarılmıştır. Kurs başlatılmış. Sonra sertifikaları verilmiş. Sağlık Bakanlığında, Sağlık İl Müdürlükleri ve hastanelerde işe yerleştirilmişlerdir. Kırıkkale ve Kırşehirli gençler için yapılan bu hizmetleri bakanlık adına Kırıkkale İl Sağlık Müdür vekilliği görevini yürüten SAYIN YUSUF GÜLER ( Aile hekimi, Kırşehir Karacaören Beldesinden) yürütmüştür. Hem Sayın Şıvgın’a ve SAYIN YUSUF GÜLER’E teşekkür ederiz.

            SAYIN HALİL ŞIVGIN Kırıkkale’mize açtığı Sağlık Meslek Liseleriyle de Kırıkkale’mize büyük hizmet yapmıştır. Olmaz denileni başarmış. Kırıkkale Merkez, Kırıkkale Atatürk, Delice, Çerikli, Sulakyurt, Kalecik, Keskin Sağlık Meslek liselerini açarak hizmetlerin en büyüğünü yapmıştır. Her yıl onlarca öğrenci bu liselerden mezun olmakta. Bakanlılarda kendilerine iş bulabilmektedirler. Bu açıdan Sayın Halil Şıvgın’a çok teşekkür ederiz.

            SAYIN RAMAZAN MİRZAOĞLU’NUN da Kırşehir için unutulmayacak hizmetleri olmuştur. Kararı yıllar önce alınmış fakat bir türlü faaliyete geçirilmemiş Kırşehir Şeker Fabrikasının, ödeneğini çıkartmış. Fabrikayı üretim yapar duruma getirmiştir. Sonradan fabrika özelleştirilmiş. Kotalı motalı faaliyetine devam etmektedir. Öyle de olsa Kırşehir’de Şeker Fabrikası çalışmaktadır. Sayın Ramazan Hacımirzaoğlu’nun hizmeti inkâr edilemez.

            Özelleştirme hastalığı nedeniyle, Kırşehir PETLAS LASTİK FABRİKASINDAN beş yüz işçi sokağa terk edilmiştir. Sayın Ramazan Mirzaoğlu’nun gayretleriyle bu sokağa terk edilen genç işsizleri bazı kurumlarda işe yerleştirilmiş. İnsanlar çalışarak hayatlarını devam ettirmektedirler. Ayrıca Sayın Mirzaoğlu döneminde Kırşehir ilçe, belde ve köy yolları ağı,  bir eksiksiz yaptırılmıştır. Köylerimiz ulaşım sorununu çözmüştür.

Yüz kişi olarak kara verilen Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulunun, Devlet Planlama Teşkilatının ekonomik olmaz kararıyla bin kişiye çıkarılan Polis okulumuzun da Kırıkkale’mizde açılmasına sebep olan SAYIN OĞUZ KAAN KÖKSAL’I da saygıyla anmak istiyorum.

            Ayrıca KIRŞEHİR KÜLTÜRÜNÜN ANA YAPITAŞLARI OLAN KIRŞEHİR ABDALLARI, sanatçı unvanıyla kadroya alınmış. Abdal Kültürünün ölmezliğe kavuşturmuştur. Bu ABDALLARIMIZIN devlette işe yerleştirilmelerinde çaba gösteren SAYIN GÖKHAN MARAŞ’A da teşekkür etmek Kırşehirlilerin borcudur.

            Unutulmaması gereken isimlerden birisi de SAYIN HAZIM KUTAY’DIR. Döneminde Yahşihan, Bahşili, Balışeyh, Karakeçili ve Çelebi’ye ilçelik unvanı kazandırılmış. Çok köyümüzü de kasaba unvanına kavuşturmuştur. Şimdi Yahşihan, Belediye Başkanı SAYIN OSMAN TÜRKYILMAZ,  Bahşili Belediye Başkanı SAYIN RECEP TEKİN,  Karakeçili Belediye Başkanı SAYIN VEYSEL AYDEMİR, şehirlerini tam bir şantiye şehrine dönüştürülmüş. Yollarıyla, hizmet binalarıyla, yemekhaneleriyle olanca güçleriyle çalışmalar sürdürmektedirler. İlçelerini, İlçeliğe yakışır duruma getirmektedirler.

            SAYIN OSMAN DURMUŞ’DA, Türkiye’de iki yere kurduğu ki bu yerlerden biri Osmaniye’dir Biri de Kırıkkale’dir. Dokuz ay, dokuz günde faaliyete geçirdiği YÜKSEK İHTİSAS HASTANEMİZİ, Kırıkkale halkının hizmetine sunmuştur.

            Kırıkkale Üniversitemizin kuruluşunda hizmetleri olan SAYIN HACI FİLİZ’İ, Kırşehir Polis Meslek Yüksek okulunun kurulmasına katkıları olan, Kırşehir Ahi Üniversitemizin açılmasına öncülük eden, SAYIN MİKAİL ARSLAN ve SAYIN HACI TURAN’IN da hizmetleri göz ardı edilemez. SAYIN KAZIM ÇAĞLAYAN’IN da Kırşehir ve ilçelerinde, yaptırılan Kamu Kurumlarından dolayı hizmetlerini alkışlıyoruz.  Bundan böyle Siyasi kariyer edinen tüm Kırıkkale ve Kırşehir adına göreve gelen milletvekilleri olsun, Bakan olarak göreve gelenler olsun, hepsinden hizmetlerini görmek istiyoruz.

 

Bu yazı toplam 6956 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASIM ATABEY Arşivi