Sincan yaşanabilir ilçe haline geldi

Sincan yaşanabilir ilçe haline geldi

Sosyal Belediyecilikte de öncü olan Sincan Belediyesi, ilçeyi birbirinden güzel sosyal merkezlerle donatıyor. Güngörmüşler Konağında, Kent Meydanına,...

Sosyal Belediyecilikte de öncü olan Sincan Belediyesi, ilçeyi birbirinden güzel sosyal merkezlerle donatıyor.

Güngörmüşler Konağında, Kent Meydanına, Demokrasi Parkından Hanımlar Konağına, Kültür Evinden Kapalı Otoparka kadar pek çok sosyal donatı ile ilçeyi güzelleştiren Sincan Belediyesi, ilçeye hem nefes aldırıyor hem de daha yaşanabilir bir Sincan için çalışıyor. Hizmetlerin merkezine vatandaşın isteklerini koyan belediye, vatandaşın da büyük takdirini topluyor. Güngörmüşler Konağında güngörmüşlerin hayır dualarını alan Sincan Belediyesi, Hanımlar Konağında da hanımların beğenisini kazanıyor. İlçe merkezine yapılan otoparklarla da trafik sorununu rahatlatan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Sincan Kültür Evinde de vatandaşla bir araya geliyor ve sorunlara kulak veriyor. Sincan’ı Başkentin parlayan yıldızı haline getiren Tuna, halk memnuniyeti odaklı çalışıyor ve el ele ilçeyi yönetiyor.

GÜNGÖRMÜŞLER KONAĞI

Sincan Belediyesi, güngörmüşlerinin ömürlerinin en güzel dönemlerinde, emekliliğin keyfini huzur içinde geçirmeleri için Güngörmüşler Konağı’nı hizmete açtı. Güngörmüşler Konağı, müdavimleri için sessiz ve gürültüden uzak bir ortamda kitap okuyabilecekleri, kendi dengi insanlarla buluşup iki tatlı kelam edebilecekleri eşsiz bir buluşma noktası…

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna: “ Baş tacı büyüklerimiz için huzur bulacakları bir sosyal tesis sunuyoruz.” dedi.

HANIMLAR KONAĞI

Sincanlı hanımların dört gözle beklediği Hanımlar Konağı da hizmete girdi. Sincan Belediyesi tarafından Kent Meydanının içine yapılan Konak, şimdiden hanımların yeni gözdesi haline gelmeye başladı. Büyük beğeni toplayan Konakta, hanımlar bir araya gelip sohbet etme imkânı yakalarken aynı zamanda sağlık ve sohbet toplantılarıyla bilgileniyor.

Konağın özellikle ilçenin merkezinde yer alması özen gösteren Belediye, bu yolla hanımların alışverişten sonra oturup bu tesiste dinlenmelerini amaçlıyor. Hanımlar Konağı’nın yanında yer alan parka da çocuklarını getiren anneler hem çocuklarını takip ediyor hem de sohbet edip güzel zaman geçirebiliyor. Her şeyin ücretsiz olarak sunulduğu Konak’ta hanımlar kendi evlerindeki rahatlığı ve huzuru yakalamanın keyfini çıkarıyor.

SİNCAN KÜLTÜR EVİ

Geçmişin değerlerini geleceğe taşıyan Sincan belediyesi, Başkentin sembolü olarak bilinen geleneksel Ankara evlerinden birini Sincan’a kazandırdı. Demokrasi Parkının karşısında yükselen Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden olan “Kültür Evi” üç katlı tarihi ve estetik çehresi, ahşap pencereleri ile vatandaşların en gözde mekânlarından birisi haline geldi. 927 metrekare kapalı alana sahip olan geniş ve ferah odaları ile beyaz zemin üzerine kahverenginin ahengini en güzel biçimde yansıtan bu kültür mirası örneği yapı, Sincan’ın da kültürel değerleri arasındaki yerini aldı. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın vatandaşla bir araya geldiği Ev’de, Halk ve Başkan el ele güzel hizmetlere imza atıyor.

KENT MEYDANI

Sincanlıların yoğun talepleri doğrultusunda trafiği felç eden ve kötü bir görüntü oluşturan Pazar Pazarı’nın bulunduğu alanın yerine Kent Meydanı yapıldı. Sincan’ın çehresini değiştiren projelerden biri olan Kent Meydanı’nın da Ankara’nın sembollerinden biri olmaya aday Saat Kulesi de Meydan’da yükseliyor. Çocuk oyun grupları, havuzları, Saat Kulesi ve otoparkı ile ilçeyi nefes aldıran Kent Meydanı, hem mimarisi hem de estetik görüntüsü ile vatandaşında beğenisini topluyor.

OTOPARK

Sincan Belediyesi, ilçenin sorunlarına tek tek çözüm bulmaya devam ediyor. İlçenin merkezindeki otopark sorununa çözüm bulmak için Çok Katlı Otoparkı hizmete sunan Belediye,  bu kez de Kent Meydanı Kapalı Otoparkı vatandaşla buluşturdu. Pazar pazarının yerine yapılan Kent Meydanının altında bulunan otopark hem vatandaşı hem de araç sahiplerini oldukça memnun ediyor. Meydanın altına da 300 araç kapasiteli olarak inşa edilen otopark, haftanın 7 günü boyunca açık olan otopark sabah saat 7.00 ile akşam 24.00 arasında hizmet veriyor. İlçe halkının ve araç sahiplerin büyük beğenisi kazanan otopark, ilçe merkezindeki otopark sorununu da büyük ölçüde çözüme kavuşturdu.

sincan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.