Sığınmacılara destek

Sığınmacılara destek

KADEM Başkanı Yılmaz, "5 bin 200 sığınmacı kadının sosyo-ekonomik durumunu araştırıyoruz. Sonuçlara göre bu kadınlara yönelik uyum politikasına dönüşebilen atölyeler, çalışmalar, raporlar, stratejiler çıktısı olarak projeyi devam ettiriyoruz" dedi.

ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz, İstanbul ve Ankara'da yaşayan 5 bin 200 sığınmacı kadının sosyo-ekonomik durumlarını araştırdıklarını belirterek, "Buradan çıkacak sonuçlarla bu kadınlara yönelik uyum politikasına dönüşebilen atölyeler, çalışmalar, raporlar, stratejiler çıktısı olarak projeyi devam ettiriyoruz." dedi. KADEM ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde 23 Şubat'ta imzalanan protokol doğrultusunda kurulan KADEM Sığınmacı Kadınlar Sosyo-Ekonomik Araştırmalar Merkezi, Türkiye sınırları içerisinde kamplarda ve kamp dışında yaşayan sığınmacı kadınlarla ilgili çözüm odaklı politika üretilmesine katkı sağlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

KADILAR VE ÇOCUKLAR OLDU

Merkezde, sığınmacı kadınların sorunlarının tespit edilmesi ve çözümüne yönelik fikirler üretilmesi ve bunların hayata geçirilmesine katkı sağlamak için çalışmalar yürütülüyor. KADEM Başkanı Yılmaz, merkezin faaliyetleri, sığınmacı kadınlara yönelik hayata geçirilen projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de 3 milyona yakın Suriyeli'nin yaşadığını anımsatan Yılmaz, savaşın en büyük mağdurunun ise kadınlar ve çocuklar olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.