Şiddetin bütününe hepimiz karşıyız!

Şiddetin bütününe hepimiz karşıyız!

Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Şeyma Sinem Yörük, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında açıklama yaparak, ‘İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz’ dedi.

KADIN HAKLARI KOMİSYON BAŞKANI YÖRÜK: İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN VAZGEMİYORUZ

 

Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Şeyma Sinem Yörük, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında açıklama yaparak, ‘İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz’ dedi.

ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ

Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Şeyma Sinem Yörük, Kırıkkale Adliyesi’nde ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Başkan Yörük, kadınlar, dünyanın her yerinde; yaşamın her alanında karşılaştıkları ayrımcılığa, sömürüye, cinsiyet eşitsizliğine, ev içi şiddete, toplumsal şiddete dikkat çekerek, mücadele ve dayanışma ruhuyla kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için etkin, sürdürülebilir mücadele için toplumu, ilgili kurum ve kuruluşları görevlerini yapmaya yasaları uygulamaya çağırdığını söyledi.

ŞİDDETE AÇIK HALE GETİRİLMEKTE

Başkan Yörük açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizde kadınların hukuki kazanımlarına karşı yürütülen sistematik çalışmalar sonucunda, kadına yönelik şiddetin giderek arttığını, en temel insan hakkı olan yaşam hakkının vahşice ihlal edildiğini endişeyle gözlemlemekteyiz. İstanbul Sözleşmesinden hukuka aykırı bir şekilde çekinilmesi, Türk Medeni Kanunuyla ve 6284 sayılı Yasa ve Uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan kadın hakları kazanımlarını ortadan kaldıracak düzenlemelerinin yapılacağının kamuoyunda sürekli gündemde tutulması, laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşılması toplumsal cinsiyet eşitliğine aykırı açıklamaların desteklenmesi, toplumsal cinsiyet derslerinin müfredatlardan çıkartılması, kadını özgür birey olarak görmeyip, sadece aile içinde bir birey olarak sınırlandıran zihniyetin oluşmasına yol açan politik uygulamalar v.b gibi nedenlerle kadınlar daha fazla şiddete açık hale getirilmektedir.

DEVLETİN SORUMLULUĞUNDADIR

Kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesinde yasal mevzuatın önemini biliyoruz. Ancak bunun yanında mevcut yasal düzenlemelerin ve uluslararası mevzuatın eksiklik ve tutarlılıkla uygulanmasının daha da önemli olduğunun farkındayız. Maalesef ülkemizdeki yasal düzenlemeler uygulamalara yansımamakta; Siyasilerin, Üniversitelerin, Diyanet İşleri Başkanlığının, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadına yönelik açıklamalarının kadınların yasalarla elde ettiği kazanımların uygulanabilirliği ortadan kaldırmaktadır.”

Haber: Ahmet Tezel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.