Seyyidülistiğfar Duası (Sohbet-i Canan - Kaya Sak)

Seyyidülistiğfar Duası (Sohbet-i Canan - Kaya Sak)

Değerli Can Dostlarım!.. Ana gayesi; ebedi hayatımıza; tabiri caiz ise ‘Alt yapı’ hazırlamak olan Fani hayatımız yani geçici şu dünya hayatımızda...

Değerli Can Dostlarım!..

Ana gayesi; ebedi hayatımıza; tabiri caiz ise ‘Alt yapı’ hazırlamak olan Fani hayatımız yani geçici şu dünya hayatımızda Rabbimiz bize sayısız fırsatlar tanımaktadır. Bu fırsatları da adeta tepemizde aktardığı sağanak şeklindeki nimet yağmurunun en önemli, en iri ve en faydalı damlalarından olan Mübarek Üç Aylara girmiş bulunuyoruz Rabbimiz hayırlara ve kurtuluşumuza vesile kılsın ve hakkıyla değerlendirmemizi nasip etsin inşallah.

Aziz Can Dostlarım!..

Hayatımızın her anını olumlu yönde değerlendirmede de en büyük rehberimiz, önderimiz, pişdarımız hiç şüphe yoktur ki Efendimiz, Peygamberimiz Hazret-i Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) dir.

ALLAHÜMME ENTE RABBİ

LÂ İLAHE İLLA ENTE HALAKTENİ

VE ENE ABDÜKE, VE ENE ALA AHDİKE, VE VA’DİKE

MESTETA’TÜ EÜZÜBİKE, MİN ŞERRİ MA SENA’TÜ EBU ULEKE

Bİ Nİ’METİKE ALEYYE VE EBU ULEKE Bİ ZENBİ FAĞFİRLİ

FE İNNEHU LÂ YAĞFİRUZZUNUBE İLLA ENT.

Şeddad bin Evs (r.a.) in rivayet ettiğine göre Efendimiz buyurdular ki: Seyyidül istiğfar şöyle demendir.

ALLAHIM!

SEN BENİM RABBİMSİN, SENDEN BAŞKA İLAH YOKTUR, BENİ SEN YARATTIN,

BEN SENİN KULUNUM VE GÜCÜM YETTİĞİNCE SENİN SÖZÜN VE VAADİN ÜZERİNEYİM YAPTIĞIMIN KÖTÜLÜĞÜNDEN SANA SIĞINIRIM, ÜZERİMDEKİ NİMETİNİ İTİRAF EDİYORUM, GÜNAHIMIDA İTİRAF EDİYORUM, BENİ BAĞIŞLA

SENDEN BAŞKA GÜNAHLARI BAĞIŞLAYAN YOKTUR.

“Kim bunu iyice inanarak gün başında söyler de o gün, akşama kavuşmadan vefat ederse o cennet ehlindendir. Kim bunu iyice inanarak gece söyler de sabahlamadan vefat ederse cennet ehlindendir. (Buhari, Ebu Davut, Nesai, Tirmizi, İbni Mace,)

Sevgili Can Dostlar!..

İstiğfar ibadettir; Allah Teâlâ, kullarına namaz kılmayı emrettiği gibi istiğfarı da emretmiştir.

İstiğfarın ibadetlerden bir ibadet olarak görülmesi ve ihmaline karşı gerekenin yapılması kulluğun gereğidir.

İstiğfar günahlardan kurtarırken, ibadet olduğu içinde hasenat defterimizin dolmasına bir vesiledir.

İstiğfar günahlardan kurtuluş yoludur: Günahlardan tamamen arındığımız bir hayat düşünemeyeceğimize göre günahlardan nasıl kurtulabileceğimize dair bildirilen yolları kullanmamız şarttır. Mü’mini günahlardan arındırıp yüksek makamlara çıkartan vesilelerden biri olan istiğfarın en değerlisi de Efendimizin(s.a.v.) “Seyyidülistiğfar” olarak adlandırdığı istiğfar cümleleridir. İstiğfar günahlardan arındırdığına göre, huzursuzluk kaynaklarını da kurutmaktadır. Nimetlerden lezzet alarak huzurlu bir hayat yaşamak için istiğfara devamlılık kazandırmak gerekmektedir.

“Rabbinize istiğfar edin, sonra da O na tevbe edin ki sizi belirlenmiş bir süreye (ömrünüzün sonuna)kadar güzel bir şekilde yararlandırsın ve her fazilet sahibine faziletinin karşılığını versin.Eğer yüz çevirirseniz, ben sizin adınıza büyük bir günün azabından korkuyorum. (Hud.3)

İnsan hayatı için en elzem ihtiyaçlardan olan yağmurun yağmasının ayetle sabit şartlarından biri de istiğfardır.

“Ey kavmim! Rabbinize istiğfar edin, sonra O na tevbe edin ki, üzerinize bol bol yağmur göndersin ve gücünüze güç katsın. Günahkârlar olarak yüz çevirmeyin.” (Hud 52)

Allahın davasına hizmet edenlerin güç kaynağı da yine istiğfardır, karşılaşılan zorlukların bertaraf edilmesi ancak Allahın yardımı ile olacak yardım almanın en önemli sebeplerinden biri de sabır ve istiğfardır.

“Sabret Allah’ın vaadi şüphesiz gerçektir. İstiğfar et. Akşam sabah Rabbini hamd ederek tesbih et.” (Mümin 55)

İstiğfar sayesinde Allah(cc) kullarına dünya azabı indirmemektedir, Tirmizi’nin tefsir bölümünde Efendimiz “Allah bana ümmetim için iki güvence verdi: (Sen onların içinde iken Allah onlara azap edecek değildi, İstiğfar ettikçe de Allah onlara azap edecek değildir.) (Enfal,33) Ben gittikten sonra da kıyamete kadar istiğfarı ümmetime güvence olarak bıraktım.” Yine Efendimiz (s.a.v.) “Bazen kalbime gaflet çöküyor, Ben günde yüz defa Allah’a istiğfar ediyorum” (Müslim)

Değerli Can Dostlarım!..

Mübarek üç ayların bütün insanlık alemine özellikle de milletimize kin ve nefretten uzak, kardeşliğimizin kavileşmesine, her türlü insani değerlerimizin ruhumuza hakim olmasını ve hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyor, Cumanızı tebrik ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.