Milletin-vekilleri

AHMET GÖKDEMİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim istemesiyle başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bahçeli ile yaptığı görüşme sonrasında erken seçim kararı 24 Haziran 2018 günü olarak belirlendi. Alınan bu karar siyasi olarak hareketliliği de beraberinde getirdi. Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de TBMM’ne vekil olarak içeri girmek için aday adayları ve sonrasında adaylar halkın kapısını çalacak.

Açık şekilde konuşmak gerekirse vekil aday adaylarına ve sonrasındaki adaylara diyeceğim şudur ki; bu millet her zaman ne isterseniz sizin yanınızda olmuştur. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Malazgirt’te, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında devletinin yanında olduğu gibi sandık başına gittiğinde de halkından destek bekleyen ve söz verdiği “Milletin vekillerine” de destek vermiştir.

Sayın vekil aday adayları ya da adayları… Sözüm sizedir ki bu milletin acı gününde, mutlu gününde, düğününde, cenazesinde, iftar sofrasında yanında olun. Soğuk kış günlerinde bir tebessüm ile yürekleri ısıtın. İftar sofralarında ihtiyaç sahibi ailelerin gönül sofrasını zenginleştirin. Bir köylünün yanına gittiğinizde onunla beraber somun ekmek değil, kuru soğan kırıp yufka ekmek yiyin.

Ağzınız soğan koksun! Korkmayın!

Gerçekten halkın içinden biri olun..

Emeği, alın terini bildiğinizi, köylünün derdini gerçekten dinlediğinizi hissettirin. Onlarla aranıza mesafeler koymadan yaklaşın. Seçim dönemlerinde halkın yanına gelip “Sizin yanınızda olacağız diyerek” meclise gittiğinde halkını unutan olmayın!

Hani Mecliste bitmek bilmeyen şu işleriniz var ya. Hah işte o işlerinizi gerçekten bitirin bitirin de sandık başında sizlere söz veren halkın işleriyle de ilgilenin. Boz toprakları yeşillendirmek için gecesini gündüzüne katan çiftçinin alın terine saygı gösterin.

Kızılırmak’tan su içmeyen, ağırlama halayını çekmesini bilmeyen, bulgur pilavını yemeyen, Zafer Caddesi’nde gezmeyen, Cumhuriyet Meydanı’nda çekirdek işlemeyen, Sevgi Yolu’nda yürümeyen, canı gönülden milletin derdini dinlemeyen olmayın! Daha yeni de bahsettiğim gibi mecliste size göre bitmek bilmeyen şu işler var ya hani onları bitirerek, seçildiğiniz şehre; yatırımlar getirin.  Kızılırmak akarken, Kırıkkale bakmasın artık!

Gazetecilik hayatımda yaşadığım seçim dönemi öncelerinde “Kırıkkale’ye birçok fabrikalar kuran, istihdam alanları açanlar oldu. Kırıkkale’ye deniz getirenler de oldu, Kırıkkale’yi savunma sanayi merkezi yapanlar da oldu, Kırıkkale’nin istihdam ve ekonomik alanda güçlenmesi için aklınıza ne geliyorsa her türlü yatırımı yapacaklar oldu” ama sözde…

Siyasette tecrübe sahibi olan üstatlar, aday adayları ya da adaylar..

Seçilip gittikten sonra bu şehrin sizlere her zaman ihtiyacı var.

Ankara’ya gittiğinizde unutmayın Kırıkkale’yi.

Sulu tarım alanında çalışmalar yapılsın, sanayi ve savunma sektörü olarak bilinen şehrimize gerçekten de sanayi yatırımları gelsin, fabrikalar kurulsun. Seçim döneminde verdiğiniz numaralar sonrasında ulaşılmaz olmasın.

Seçilmek için rahat şekilde yanına gittiğiniz halkı, sizleri ziyarete geldiğinde randevular ile yanınızda makam sevdasıyla değil, seçilmeden önceki Hoşseda’yla karşılayın. Seçim döneminde isimleriyle hitap ettiğiniz insanlara, seçildikten sonra yine isimleriyle hitap edin.

Şehrin yöneticileriyle her zaman birlik ve beraberlik içerisinde çalışma sergileyerek, Kırıkkale’nin ekonomik, tarım, istihdam, spor gibi çeşitli alanlarda en iyi yerlere gelmesi amacıyla çalışma sergileyin. 43 ilin bağlantı noktası olan Kırıkkale; ekonominin, istihdamın, savunma sanayinin, MKE Kurumu’nun, TÜPRAŞ’ın, Kızılırmak’ın, şehir merkeziyle, ilçeleriyle, kasabalarıyla, köyleriyle artarak devam eden bütün güzelliklerin bağlantısı yolunda daima ilerlesin.  Velhasıl kelam; elde edeceğiniz makam koltuğu sizlere değil, siz o koltuklara bir şeyler katın…

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.