Kur’an kursunda toplantı

İl Müftüsü Şahin Yıldırım ,Hacı Abdullah İpekçi Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursunda okuyan öğrenci velileri ile bir toplantı düzenledi.

BÜYÜK MUCİZE OLAN MİRASDIR

Kur’an Kursu öğrencilerinin Kur’an tilaveti ve mealinin okunması ile başlayan toplantıda kursun veriminin artırılması için, öğrencilerin eğitimi ile ilgili olarak yapılması gerekenler istişare edildi ve hafızlığın önemi vurgulandı. Velilere hitaben İl Müftüsü Şahin Yıldırım ayrıca şu konulara değindi: “Kur’an Peygamberimizin bizlere bıraktığı aynı zamanda en büyük mucize olan mirasıdır. Bu emanete daha iyi sahip çıkabilmek için biz onu hafızalarımızda saklıyoruz. 

ÇOK ÖNEMLİ YERİ VARDIR

Ayette “Biz emaneti, göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar bunu yüklenmekten çekindiler, (sorumluluğundan) korktular. Onu insan yüklendi” ayeti insaniyete yüklenen bu emanetin ne kadar önemli olduğunu ifade etmektedir. Yoksa onu uydurdu mu diyorlar? De ki: “Eğer doğru söyleyenlerseniz, o taktirde Allah’tan başka gücünüzün yettiği kimseleri çağırın ve onun gibi bir sure getirin!” ayeti gibi başka ayetler de Kur’an’ın mucizeliğine işaret ediyor ve düşmanlara bu tarzda meydan okuduğu halde müşrikler bu çağrıyı yerine getiremediğinden savaş yolunu tercih etmişlerdir. Kur’an’ın bir suresinin benzerini yapmak isteyen ise komik duruma düşmüştür. Kur’an arapça lisaniyla peygamberimizin en büyük mucizesidir. Bunun için Kur’an’ı arapça olarak ezberliyoruz, fakat aslolan Kur’an’ı anlamak ve hayatımıza tatbik etmektir.”

Haber-Foto: Ahmet Tezel

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kırıkkale Haberleri