İyi tarımda artış sağlandı

İyi tarımda artış sağlandı

Kırıkkale'de üretime katma değer katılması ve tarımsal üretim de geleceğe sağlam adımlarla ilerlemenin sağlanması adına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından planlanan 'Kırıkkale İli Meyvecilik ve Bağcılıkta Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi' sonuçlarını vermeye başladı.

SÖZLEŞMELERİNİ İMZALADILAR
Temel olarak modern ve yüksek verimli tarım metotlarının benimsenmesi ile güvenilir, sağlıklı, sürdürülebilir gıda arzının sağlanması hedefiyle yürütülen çalışmalar kapsamında değerlendirilen 'Organik Tarım' ve 'İyi Tarım' uygulamaları desteklerinden Kırıkkale'nin yeteri kadar pay alabilmesi, üreticilerin ürün katma değerinin arttırılması, alın teri ve emeğin karşılığını tam anlamıyla alabilmesi amacıyla planlanan projenin hayata geçirildiği belirtildi. Proje kapsamında iyi tarım ve organik tarım uygulamaları yapacak üreticiler, düzenlenen törenle sözleşmelerini imzaladı.

MİLLİ TARIM PROJESİ

İl Müdürlüğü'nde yapılan törende Sırrı Yılmaz yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Tarım ve dolayısıyla gıda arzını sağlayabilmek, enerji ve su rezervlerinin sahibi olmak kadar önemli bir konuma gelecektir. Dünya devi ülkeler bu konuda yatırım ve planlarını yapmış, bu alanda aktör olma yolunda adımlarını atmışlardır. Bakanlığımızın bu doğrultuda 'Milli Tarım Projesi' ile attığı yerinde ve doğru adımlar sayesinde inşallah biz de geleceğin dünyasında yerimizi alıyoruz. Tarımı bu çerçeveden ele alıp, adımlarımızı buna göre planlıyoruz. Bunlardan biri de çiftçimize daha sağlıklı, verimli, planlı üretim yaptırarak, tüketicimize sürdürülebilir, güvenli, kaliteli gıda arzının sunmaktır. Bu proje ile ilimizde iyi tarım uygulaması yapılan alanlarda yüzde 100, Organik tarım yapılan alanlarda yüzde 400 civarında artış sağlıyoruz" dedi.

Haber-Foto: Sedat Gençay

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kırıkkale Haberleri