100 milyonluk vergiden vazgeçiyoruz

Maliye Bakanı Ağbal, "Yerli otomobil ve ticari araç üreticileri, araçları üretip sattıktan sonra bu aracın bünyesinde olup daha önce ÖTV'sini ödedikleri bu aparatların ÖTV'sini maliyeden iade olarak geri alacaklar." dedi.

ÇOK OLUMLU KATKI SAĞLAYACAK

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, tasarıya ilişkin yaptığı sunumda, geçen sene Şubat ayından bu yana ekonomide genele yaygın bir büyümenin yaşandığını belirterek, tasarının buna daha da çok olumlu katkı sağlayacağını söyledi. Türkiye ekonomisinin 2017 yılında çok güçlü bir büyüme performansı sergilediğini vurgulayan Ağbal, ekonominin 2017 yılının ilk üç çeyreğinde yüzde 7,4 oranında büyüdüğünü hatırlattı.

EN YÜKSEK SEVİYEYE ULAŞTI

Ekonomideki olumlu gelişmeler sonucunda 2017 yılının son çeyreğinde ortaya çıkan göstergelerle birlikte yüzde 5,5'i rahatlıkla aşan bir büyüme performansının gerçekleşeceğini dile getiren Ağbal, şu anda çıkan göstergelerin yüzde 7 civarında bir büyümeye işaret ettiğini aktardı. İmalat sanayii kapasite kullanım oranının, 2018 yılı Ocak ayında yüzde 78,2 ile son 10 yılın en iyi Ocak ayı performansını sergilediğini belirten Ağbal, yatırım harcaması alt endeksinin ise 117,8 ila Nisan 2013 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığının altını çizdi.

İMKANLAR BU YILDA DEVAM EDECEK

Ağbal, "Gerek üretim, yatırım, tüketim, güven endekslerinde, gerekse ekonominin sektörel gelişmelerine bakıldığında büyümenin genele yaygın ve güçlü bir şekilde devam ettiğini görüyoruz ki bu 2018 yılında Türkiye ekonomisinin büyümesi bakımından son derece olumlu, bizler açısından sevindirici gelişmeler." dedi. Bu yılın Ocak ve Şubat aylarında ortaya çıkan rakamların, ekonomideki büyüme trendinin sürdüğüne dikkati çeken belirten Ağbal, özellikle Avrupa pazarındaki yüksek büyüme, artan istihdam ve reel ücretler nedeniyle buraya ihracat imkanlarının bu yıl içerisinde artarak devam edeceğini vurguladı.

olduğumuz görüşmelerde Bakanlar Kuruluna bir yazı yazmak suretiyle bu oranı yüzde 50'ye kadar çıkarma konusunda da bir düzenleme yapmak istiyoruz. Bu konuda da sanıyorum önerge vereceğiz, o konudaki talebi yukarı çekmiş olacağız. Bu, kadın istihdamına destek olan son derece önemli bir düzenleme. Bu düzenlemenin özellikle önümüzdeki dönemde küçük çocuğu olan kadın çalışanlarımız açısından büyük bir imkanın da önünü açacağını söyleyebilirim."

Kaynak: AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri