Şehitler tepesi asla boş kalmayacak!

Şehitler tepesi asla boş kalmayacak!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 4. Yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendi.

VALİ YUNUS SEZER, “BU MİLLET CANLARIYLA, KANLARIYLA O GECE ADETA BÜYÜK BİR DESTAN YAZMIŞTIR”

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 4. Yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendi. Şehitler tepesinin asla boş kalmayacağını vurgulayan Vali Yunus Sezer, “Bu millet canlarıyla, kanlarıyla o gece adeta büyük bir destan yazmıştır” dedi.

YAKINLARI GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 4. Yıldönümü nedeniyle Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehrin diğer yöneticileri, bürokratlar, şehit aileleri ve gaziler, Kırıkkale Valiliği tarafından yaptırılan Şehitler Anıtı’nda buluştu. Şehit aileleri ve gaziler ile birlikte şehitlik anıtını gezen protokol üyeleri, vatan için can veren şehitlerin fotoğraflarına baktılar. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, aile yakınları göz yaşlarını tutamadı.

ŞEHİTLER İÇİN BİRLİKTE DUALAR EDİLDİ

Şehitlik anıtı ziyaretinin ardından Vali Sezer ve beraberindeki heyet, Kırıkkale Şehitliği’ni ziyaret ettiler. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların edilmesinin ardından 15 Temmuz’da ve vatan için can veren şehitlerin kabirlerini ziyaret eden protokol üyeleri, kabirlere karanfil bıraktılar. Şehit ailelerinin acısına ortan olan Sezer ve diğer heyet, devlet olarak her zaman yanlarında oldukları mesajını bir kez daha yinelediler. Özel harekât polisi şehit Hakan Yorulmaz’ ın meslektaşları da kabir başına gelerek dua ettiler.

UNUTULMAYACAK BÜYÜK BİR DERS VERMİŞTİR

Şehitlik anıtı ve şehitlik ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Yunus Sezer, “Bugün 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle milletimizin vermiş olduğu eşsiz mücadelenin 4. yıl dönümünü hem demokrasinin zaferi olarak kutluyoruz hem şehitlerimizi anarak onlara minnet ve şükran borçlarımızı dile getiriyoruz, hem de anma etkinliği düzenliyoruz. Milletimiz 15 Temmuz’da kıymetli Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi, kurtuluş savaşında olduğu gibi eşsiz bir mücadele ortaya koymuştur. Kadınıyla, genciyle, çocuğuyla, vatan aşkı olan, millet aşkı olan bütün millet sokağa dökülmüştür. Hainlere asırlarca unutulmayacak büyük bir ders vermiştir.”

BU MEMLEKETİN BU KUTSAL, DEĞERİ

Bugün burada Kırıkkale şehitliğindeyiz. Bütün şehitlerimizin yüce hatıraları adına yaptırdığımız şehitlik anıtını ziyaret ettik. Orada kurtuluş savaşından Çanakkale savaşına, Sarıkamış’ta Azerbaycan’da, Kore savaşında, Kıbrıs’ta şehitlerimiz var. Şehitler tepesinin boş olmadığını, sürekli bu memleketin bu kutsal, değerli ve mübarek topraklar adına şehitler verdiğini gördük. Bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı iletiyoruz. Gazilerimizden Rahmet-i Rahman’a kavuşanlara Allah’tan cennetini nasip etmesini diliyoruz.

İLK SOKAĞA ÇIKAN VİLAYET KIRIKKALE

“Kırıkkale’de 15 Temmuz da biz yoktuk ama burada olmamamıza rağmen o dönemdeki arkadaşlarımızla beraber; valimizle, belediyemizle, askerimizle, polisimizle ve vatansever Kırıkkale halkımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber ilk sokağa çıkan vilayet olmuştur. Hepsine şükranlarımızı iletiyoruz. Allah onlardan razı olsun. Allah bir daha bu milleti bu tür badirelerle baş başa bırakmasın” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.