Seçmen listeleri 23 Ocak'ta askıdan iniyor

Seçmen listeleri 23 Ocak'ta askıdan iniyor

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde seçim kurullarında çalışmalar hız kazanırken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre...

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde seçim kurullarında çalışmalar hız kazanırken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Yerel Seçimleri için 10 Ocak 2014 Cuma günü askıya çıkartılan seçmen listelerinin askı süresi yarın sona eriyor.

secmen listeleri2İSİMLERİNİZİ KONTROL EDİN

Konu ile ilgili bilgi veren Tüm Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Naci Tekinay, Mahalli İdareler Yerel Seçimi'nde oy kullanılacak olan muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere yarın 08.00-17.00 saatleri arasında mahalle ve köy muhtarlıklarında askıdan kalacağını söyledi. Yerel seçimler için muhtarlık bölgesi askı listeleri 10 Ocak Cuma günü saat 08.00'de askıya çıkartıldığını ve 23 Ocak 2014 Perşembe günü (Yarın) saat 17.00'de askıdan indirileceğini dile getirdi. 

ASKI LİSTELERİNDE KAYDI BULUNMAYANLAR

Tekinay, belirtilen süre içerisinde seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayanlar, 30.03.1996 tarihinde ve daha önce doğanlar, başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacıyla listenin askıya çıkartıldığı muhtarlık bölgesine gelenler, öğrenci olup seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlar istendi .  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.