Schulz'un KKTC'yi ziyareti Rumları rahatsız etti

Schulz'un KKTC'yi ziyareti Rumları rahatsız etti

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz'un yarın Ada'ya planlanan ani ziyaretinden Rumlar rahatsız oldu. Schulz'un KKTC'de de Doğrudan Ticaret...

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz'un yarın Ada'ya planlanan ani ziyaretinden Rumlar rahatsız oldu. Schulz'un KKTC'de de Doğrudan Ticaret Tüzüğü ile ilgili temaslarda bulunacağı bildirildi. Schulz'un 5 hafta içerisinde ikinci kez Ada'yı ziyaret etmesi, Güney Kıbrıs'ta hoşnutsuzluk yarattı.
Fileleftheros gazetesi , "Schulz'dan Ticaret Konusunda Kıbrıs'a Ani Ziyaret" başlıklı haberinde, Schulz'un gündeminde KKTC limanlarından AB ülkelerine ticareti düzenleyen Doğrudan Ticaret Tüzüğü konusunun bulunduğunu vurguladı. Gazete, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Schulz'dan, AP'deki Liberaller ve Yeşiller gruplarının Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nün Güney'de yapılacak genel seçimlerin hemen ardından AP Genel Kurulu'nda ileri götürülmesine destek vermesini isteyeceğini yazdı. Martin Schulz'un hem KKTC'de, hem de Rum tarafında görüşmelerde bulunacağını kaydeden gazete, bu ziyaretin seçimlerin hemen arifesinde gerçekleşmesinin Rum tarafında soru işaretleri yarattığına dikkat çekti. Öte yandan gazete, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun Schulsz'la yarın görüşeceği ve sosyalist grup liderinden Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nün onaylanması için destek isteyeceğini aktardı. Aynı bilgilere göre Eroğlu'nun ayrıca Avrupalı Yeşiller'in ve Liberaller'in Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nün Kıbrıs'taki seçimlerin hemen ardından Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda ileri götürülmesi hareketinin altına imza atmasını da talep edeceğini de ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.