Sayısal Takograf için Ankara’ya gitmeye son

Sayısal Takograf için Ankara’ya gitmeye son

Karayolu taşımacılığı yapan sürücülerin sayısal takograf kartlarının temini için artık il dışına çıkılmasına gerek kalmıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kırıkkale TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, bugün itibariyle sayısal takograf hizmetini vermey

Karayolu taşımacılığı yapan sürücülerin sayısal takograf kartlarının temini için artık il dışına çıkılmasına gerek kalmıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kırıkkale TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, bugün itibariyle sayısal takograf hizmetini vermeye başladıklarını söyledi.

 

BAŞVURU ALINMAYA BAŞLANDI

Ulusal ve uluslararası karayolu taşımacılığı yapan araçların sürücüleri sayısal takograf almak ve yenilemek için artık Ankara’ya ya da civar illere gitmek zorunda değiller. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, bir süre önce başlayan hazırlıkların tamamlanarak altyapının hazır hale geldiğini, Kırıkakle Ticaret ve Sanayi Odasında bugünden itibaren sayısal takograf kartları için başvuruların alınmaya başlandığını söyledi. Sayısal Takograf Kartlarının, takograf cihazı ile birlikte kullanılmak üzere tasarlanan akıllı kartlar olduğunu ve bu kartların hamilinin takograf cihazı tarafından tanınmasını, veri aktarımını ve hafızaya alınmasını sağladığına dikkat çeken Varlı, bugüne kadar bu kartların temini için il dışına gitmek zorunda kalan sürücüler için önemli bir hizmeti Kırıkkale’ye getirmiş olmaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

MEMNUNLAR

Sayısal takograf kartı yenileme ve yeni başvuru süreçleri ile ilgili bilgi de veren Varlı, İlk kez başvuru yapacaklarla kartının geçerlilik süresinin dolmasına 15 günden az kalmış olanların ilk önce Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin webdeki https://staum.tobb.org.tr/PinacaWeb/ sayfasından ön başvuru yapmaları gerektiğini söyledi. Sürücü kartı için 130, şirket ve Servis kartları için 400 TL olan takograf kartı ödemesinin yapılarak, başvuru sırasında dekontun ilgili oda personeline ibraz edilmesi, gerektiğini vurgulayan Varlı, başvuru sahiplerinin odaya gelmeden önce ön başvuru ve ödemeyi gerçekleştirmiş olmaları gerektiğini ve diğer işlemler için şahsen başvuruda bulunulmasının şart olduğunu söyledi. Yenileme başvurusunda kartın geçerlilik süresinin dolmasına 45 günden az kalmış olması gerektiği ancak son 15 güne girilmemiş olması gerektiğinin altını çizen Varlı, başvuruyu takip eden 1 hafta içerisinde kartların hazırlanarak sahibine ya da başvuru sırasında belirttikleri 3. Şahıslara teslim edileceğini ifade etti. Belirli bir kullanım süresi olan ve bu sürenin sonunda yenileme işlemi için bugüne kadar Ankara başta olmak üzere civar illere gitmek zorunda olan sürücüler bu hizmetin TSO tarafından Kırıkkale’de de verilmeye başlamasından son derece memnunlar.

Haber: Burak Can

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.