Saniyeler hayat kurtarır

Saniyeler hayat kurtarır

Acil durumlarda adeta saniyelerin önem arz ettiği anlarda zamanla yarışan acil sağlık hizmeti ekipleri, 2021 yılı içerisinde Kırıkkale’de toplamda 34 bin 59 kişiye müdahale etti.

2021 YILI İÇERİSİNDE, YILBAŞINDAN BU YANA TOPLAMDA 34 BİN 59 HASTA/YARALIYA ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ SAĞLANDI

 

Acil durumlarda adeta saniyelerin önem arz ettiği anlarda zamanla yarışan acil sağlık hizmeti ekipleri, 2021 yılı içerisinde Kırıkkale’de toplamda 34 bin 59 kişiye müdahale etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “17 adet 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu ile mücadele veriyoruz” dedi.

23 YILDIR KESİNTİSİZ HİZMET VERİLİYOR

İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “1-7 Aralık 112 acil sağlık hizmetleri haftası” nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ağırtaş, “112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftasının bu yıl 27’incisi kutlanmaktadır. İlimizde 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumu 1998 yılında başlamış olup, 23 yıldır kesintisiz bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Kurulduğu gün 2’si merkezde olmak üzere toplamda 7 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile hizmet verilirken bu sayı zaman içinde yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının açılması ile artmış ve günümüzde 17 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile bu hizmet sürdürülmektedir.”

30 ADET ACİL YARDIM AMBULANSI

“Bugün itibariyle ilimiz de 112 Acil Sağlık Hizmetleri 30 adet Acil Yardım Ambulansı, 1 adet Obez Ambulans, 1 adet Dört Sedyeli (Çoklu) Ambulans, 1 adet Kar Paletli Ambulans, 2 adet Motosiklet Ambulans ve 327 kişiden oluşan 112 İl Ambulans Servisi personeli sürdürülmektedir. Aynı zamanda 2 adet UMKE aracı ve 81 UMKE personeli her türlü afete müdahale edebilecek şekilde her an göreve hazır beklemektedir. Görevli personel ve araçlarla 2021 yılı içerisinde, yılbaşından bu yana toplamda 34.059 hasta/yaralıya Acil Sağlık Hizmetleri sunumu gerçekleştirilmiştir.

ÖNEMİ KATLANARAK ARTMAKTA

“İlimiz bilindiği üzere 43 ilin kavşak noktası konumundadır. Gerek trafik hattındaki önemli konumundan, gerekse bünyesinde bulunan büyük işletmeler sebebiyle (MKE A.Ş. TÜPRAŞ A.Ş. GAMA Enerji Santrali vb.) riskli bölgede olması nedeniyle 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin önemi katlanarak artmaktadır. Bu bağlamda görev ve sorumluluğu hayli fazla olan sağlık personelinin müdahalesindeki etkinlik, verimlilik ve kaliteyi her zaman üst seviyede tutmak amacıyla hizmet içi eğitimler düzenlenmektedir.

YAŞAMA HEPİMİZ YOL VERMELİYİZ

“2021 yılı içerisinde pandemi kuralları çerçevesinde 17 farklı hizmet içi eğitimde 205 personele eğitim verilmiştir. Bu eğitimlerle görevli personelin bilgilerinin güncel ve taze kalması sağlanarak, bu şekilde personelin verimliliğinin en üst seviyede tutulması amaçlanmıştır. Ayrıca hafta kapsamında ülke genelinde etkinlikler planlandığı gibi ilimizde de bazı faaliyetler gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda ilimizdeki mevcut AVM ve merkezde halkın yoğun olduğu bölgelerde 112 Acil Sağlık Hizmetleri ile alakalı fotoğraf sergisi ve Yaşama Yol Ver sunumları yapılacaktır” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.