Şan ve şeref dolu 103 yıl

Şan ve şeref dolu 103 yıl

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 103 yıl önce Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesi sonrası gençlere armağan ettiği ‘Gençlik Bayramı’ tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale'de de Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda tören düzenlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 103 yıl önce Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesi sonrası gençlere armağan ettiği ‘Gençlik Bayramı’ tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale'de de Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen tören ile coşku ve neşe içerisinde kutlandı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte öğrencilerin sergilediği gösterileri büyük beğeni topladı.

dsc_5374.jpg

ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKILDI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Program Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda toplanılarak gençlik yürüyüşü yapılmasıyla başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp iki genç ile beraber Atatürk Anıtına çelenk bıraktı daha sonrasında saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla program devam etti. Programa ilgi oldukça yoğundu ve 19 Mayıs ruhuna yaraşır bir kalabalık, tören alanında kutlamalara eşlik etti. Öğrencilerin günün duygusuyla yüreklere işleyen 19 Mayıs şiirleri okumasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

dsc_5303.jpgdsc_5327.jpgdsc_5332.jpg

19 MAYIS, TÜRK’ÜN İSTİKLAL RUHUNU TÜM DÜNYAYA HAYKIRMASIDIR

Törende günün anlam ve önemine binaen konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Alp: “Sayın valim, sayın protokol, sevgili izleyiciler, ‘Geleceğimizin teminatı kıymetli gençler!’ 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na hepiniz hoş geldiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının Samsun'da ilk adımını attıkları 'Kurtuluş Mücadelesinin' 103. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'den, Kurtuluş Savaşı'na, Dumlupınar'dan Kıbrıs Zaferi'ne terörle mücadeleden 15 Temmuz'a kadar tüm şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimizden ebediyete intikal edenlere Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum. 19 Mayıs 1919 günü yakılan 'İstiklal Ateşi' milli şuurumuzun ve vatan bilincimizin bir sonucudur. Bu ruhu anlamak ve geleceğe bakabilmek için 19 Mayıs ruhunu iyi bilmemiz gerekir. 19 Mayıs bir başlangıçtır, yeniden doğuştur. 19 Mayıs bağımsızlığına ve hürriyetine aşık olan bir milletin İstiklal Ruhunu tüm dünyaya haykırmasıdır.” dedi.

dsc_5403.jpgdsc_5402.jpg

BİR MİLLETİN ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK ATEŞİNİ YENİDEN YAKMASIDIR

Alp: “19 Mayıs Samsun'da, Havza'da, Amasya'da, Erzurum'da ve Sivas'ta gaz lambası altında alınan kararlarla bir milletin özgürlük ve bağımsızlık ateşini yeniden yakmasıdır. 19 Mayıs ay yıldızlı bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanmasıdır. 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğünün yılgınlığa karşı umudun ve cesaretin ilk adımıdır. 19 Mayıs Çanakkale'de başlayan tüm olumsuzluklara rağmen 1. Dünya Savaşı boyunca asla pes etmeyen bir milletin yeniden diriliş destanıdır. 19 Mayıs İstiklal Savaşımızı başlatmanın yanı sıra son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun milletimizin de kurtuluşunun müjdesidir. Sevgili gençler Cumhuriyetimizin Varisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en büyük eseri olarak gördüğü Türkiye Cumhuriyeti'ni geleceğin teminatı olan siz gençlere emanet etmiştir. Bu emanetin yüklediği yüksek sorumluluğun her zaman bilincinde olduğunuza inancımız tamdır.”

dsc_5410.jpg

KÖKLERİMİZLE İRTİBATIMIZI NE KADAR DİRİ TUTARSAK HAYATTA O KADAR GÜÇLÜ OLURUZ

“Bugün 103. yıldönümünü büyük bir gururla ve coşkuyla idrak ettiğimiz 19 Mayıs tarihi şanlı zaferle ve mücadelelerle dolu milletimiz için bir gurur meselesi siz gençlerimiz için ise bir ilham kaynağıdır. Köklerimizde bizi biz yapan değerlerimizle irtibatımızı ne kadar diri tutarsak hayatta o kadar güçlü oluruz. Şanlı tarihimizden aldığımız güçle cennet vatanımızı korumak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağınıza yürekten inanıyoruz. Gençlerimiz ecdadının izinde milli ruh içinde geleceğe emin adımlarla ve kararlılıkla yürümektedir. Bayrağımızı ebediyete kadar göklerde dalgalandıracak ve vatanımızın her bir karış toprağını canı pahasına savunacak olan gençlerimizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bu vesile ile 19 Mayıs ruhunu tüm benliğiyle yaşayan ve vatan hizmetinde en ön safta mücadele edecek olan tüm gençlerimizin bayramını tebrik ediyor, saygılar sunuyorum.” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

282560042_987643415252388_388395067093140839_n[33638]-001.jpg

KIZILAY DA ORADAYDI

Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi Genç gönüllüleri ile birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik e Spor Bayramı münasebetiyle etkinlikte yerini aldı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet meydanında düzenlenen programda yerlerini alan yaklaşık elli Kızılay’ın gönüllü gençleri renkli görüntüler oluşturdu. Yapılan yürüyüş ile ilgili açıklama yapan Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler şunları söyledi: “Bu yıl 103. ‘sü Kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Ve Spor Bayramına Kızılay olarak bizde elli Genç Kızılay gönüllülerimiz ile birlikte katıldık. Kızılay olarak gençlerimize milli değerlerimizi aşılıyoruz. Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi olarak 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlu olsun. “

dsc_5478-001.jpgdsc_5462-002.jpgdsc_5494.jpg

AFAD GÖNÜLLÜSÜ LİSELER YARIŞMASI VE SPORTİF FAALİYETLER DÜZENLENDİ

Sportif gösterilerin; Eskrim, Judo, Jimnastik, Kickboks, Güreş ilgiyle takip edildiği törende halk oyunları ve ilk defa Kırıkkale’de 19 Mayıs Töreninde uygulanan AFAD Gönüllüsü Liseler Yarışması da izleyenler tarafından büyük ilgi gördü. AFAD gönüllüsü lise öğrencileri süre ile yarışarak; yangın söndürme, yaralı taşıma ve çadır kurma etaplarında mücadele ettiler. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programına, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

122.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.