Sağlıklı nesil yetenek yarışması

Sağlıklı nesil yetenek yarışması

Bu yıl 11’incisi Düzenlenecek olan Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması hakkında Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kırıkkale Şube Başkanı Muhammet Erkam İşler açıklamalarda bulundu.

Bu yıl 11’incisi Düzenlenecek olan Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması hakkında Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kırıkkale Şube Başkanı Muhammet Erkam İşler açıklamalarda bulundu.

AMAÇ BAĞIMLILIĞA KARŞI BİLİNÇ

İşler yaptı açıklamada; “Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan protokol doğrultusunda “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması” her yıl Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk, orta ve lise kademelerinde örgün eğitim veren okullarda gerçekleştirilmektedir.

"Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması ile çocukları ve gençleri, edebi ve görsel sanatların ilham verici dünyasıyla buluşturuyoruz. Hem onların fikirlerini ve yeteneklerini dışa vurmalarını destekliyor hem de bağımlılıkla ilgili eserlerinin yetişkinlere de mesaj vermesini sağlıyoruz" diye konuştu. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması'na yapılacak başvurular için son tarih 31 Mart.”

AFİŞ, RESİM, KARİKATÜR VEYA KISA VİDEO

“Yarışmanın konusu "bağımlılık" olup yarışma; ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenciler tarafından görsel ve edebi kategorilerde hazırlanacak olan eserleri kapsayacaktır. Yarışmaya, görsel kategoride afiş, resim, karikatür veya kısa video alanlarından; edebi kategoride ise kompozisyon, şiir, öykü, deneme veya anı alanlarından sadece birinden katılım yapılabilecektir. Bir öğrenci hem görsel hem de edebi kategoride başvuru yapabilecektir.  Yarışmanın duyurusu ile ilgili hazırlanan afişler il milli eğitim müdürlüğü aracılığıyla ilçe milli eğitim müdürlüklerine ve okullara iletilecektir. Ayrıca afişler ve bilgiler yarışma ile ilgili web sitesi olan snsg.yesilay.org.tr adresinde de dijital olarak yer alacaktır. Öğrenciler eserlerini kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine 11.01.2021- 31.03.2021 tarihleri arasında teslim edeceklerdir.”

BİRİNCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Yeşilay Şube Başkanı Muhammet Erkam İşler; yarışma sonucunda İl düzeyinde “gerçekleştirilecek ödül törenlerinde İl birincilerine 1000 TL, ülke genelinde eserlerin değerlendirilmesi sonucunda her bir kategoride birinci olan katılımcılara 10.000 TL; ikinci olan katılımcılara 5.000 TL; üçüncü olan katılımcılara ise 3.000TL ödül verileceğini belirterek öğrencilerin bu yarışmada hem yeteneklerini ortaya koymalarını hem de bağımlılık noktasında bilinçlenmeleri için katılım sağlamalarını istedi. Öğrenciler, başvuru ile ilgili detaylı bilgiye ve yarışma kılavuzuna snsg.yesilay.org.tr adresinden ulaşılabilir” dedi.

Haber: Sedat Gençay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.