1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sağlıklı Beslenme ve Hijyen
Sağlıklı Beslenme ve Hijyen

Sağlıklı Beslenme ve Hijyen

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü diyetisyeni Burçin Tekinel, okul müdürleri ve kantin işletenlere yönelik "Sağlıklı Beslenme ve Hijyen" konulu seminer...

A+A-
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü diyetisyeni Burçin Tekinel, okul müdürleri ve kantin işletenlere yönelik "Sağlıklı Beslenme ve Hijyen" konulu seminer verdi. HAZIR GIDALARDAN UZAK DURUN Tekinel, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasındaki seminerde, toplumda daha sağlıklı bireylerin olması için çocuklara, evde ve okulda düzenli beslenme alışkanlığı kazandırılması gerektiğini vurguladı. Her bireye et, süt, et ve süt ürünleri, tahıl ve sebzelerden mutlaka tüketmesini öneren Tekinel, "Öğrencilerin kahvaltı yapmaları mutlaka sağlanmalı, doğal protein kaynağı yumurta da kahvaltıda yer almalı. Çocuklara, okul ve aile tarafından, suni tatlandırılmış gıdalarla geçiştirme yerine düzenli yemek yeme alışkanlığı kazandırılmalı. Ana ve ara öğünlerde günde 2-3 bardak süt, haftada 1-2 kez balık, günde 1 yumurta, haftada 2-3 kez baklagil, günde bir avuç fındık, yeşil Yapraklı gıdalar en başta gelen yiyecekler olmalı. Hazır gıdalardan uzak durulmalı. Düzenli koşma, asansör yerine merdiven kullanma, yakın mesafelere araç yerine yürüyerek gitme gibi günlük fiziksel aktiviteler de yapılmalı."
Bu haber toplam 264 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.