Sağlık çalışanları sağlık için yürüyor

Sağlık çalışanları sağlık için yürüyor

Kırıkkale'de görev yapan sağlık çalışanları, 'Sağlık çalışanları sağlık için yürüyor' etkinliğine katıldı. Yağmur altında yapılan yürüyüşe,...

Kırıkkale'de görev yapan sağlık çalışanları, 'Sağlık çalışanları sağlık için yürüyor' etkinliğine katıldı.

Yağmur altında yapılan yürüyüşe, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş'in yanı sıra sağlık çalışanları, aileleri ve vatandaşlar da katıldı.

SAĞLIK İÇİN HAREKET

Dr. Güngüneş, etkinlikte yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın 2014'ü 'Sağlık için hareket' yılı ilan ettiğini hatırlatarak, yıl boyunca etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Türkiye'de son 12 yılda obezitede yüzde 40 oranında artış yaşandığını kaydeden Dr. Güngüneş, "Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel inaktivite (hareketsizlik), dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır. Yürüyüş, bizi obeziteden ve bağlı hastalıklardan koruyabilecek en kolay etkinliktir. Haftada 3-4 kez yapılan, 30-60 dakikalık orta şiddette yürüyüş sağlığımız üzerinde olumlu etkileri açığa çıkarmaya yeterlidir" dedi.

saglik calisanlari yuruyor2SON DERECE ÖNEMLİ

Aktif yaşam tarzının bir alışkanlık haline getirilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Güngüneş, "Fiziksel aktivite alışkanlığı düzenli bir program haline getirilmediği takdirde belirli bir süre aktivite ile düzenlenen vücut sistemleri, aktivitenin bırakılmasının ardından oluşan yararlı etkileri hızla kaybetmeye başlar. Düzenli fiziksel aktivite yapılması, kalp ve beyin fonksiyonlarının düzenlenmesinin yanı sıra bazı hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde de son derece önemlidir" dedi.

saglik calisanlari yuruyor1

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.