1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ramazan sofraları bayat ekmekle şenlenecek
Ramazan sofraları bayat ekmekle şenlenecek

Ramazan sofraları bayat ekmekle şenlenecek

Türkiye’deki ekmek israfına dikkat çekmek ve bayat ekmekle neler yapılabileceğini göstermek amacıyla Etimesgut Belediyesi’nce düzenlenen "Bayat Ekmek...

A+A-
Türkiye’deki ekmek israfına dikkat çekmek ve bayat ekmekle neler yapılabileceğini göstermek amacıyla Etimesgut Belediyesi’nce düzenlenen "Bayat Ekmek ile Yapılabilecek Yemekler Yarışması" yoğun bir katılıma sahne oldu. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ödül töreni sonrası yaptığı konuşmada, “Özellikle Ramazan ayında tüm ev hanımlarımızdan bayat ekmekle yapacakları yemekleri sofralarından eksik etmemelerini istiyorum” dedi.   Etimesgut Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen yarışmaya, aralarında beylerin de bulunduğu Alsancak Mahallesi’nden 30 yarışmacı katıldı. Bayat ekmek tatlısı, bayat ekmekli köfte, soğanlama, yalancı ekmek kadayıfı, ekmek omleti, ekmek pizzası, bayat ekmekle Adana sıkması, Şırnak köftesi, Mamak tatlısı, ıspanaklı bayat ekmekli kek gibi birçok yemek görücüye çıktı. İLKNUR DEMİREL’DE JÜRİDEYDİ Ellerinde, evlerinde bayat ekmekten hazırladıkları yemeklerle yarışmanın başlamasını bekleyen yarışmacılar büyük heyecan yaşadılar. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in eşi İlknur Demirel’in de yer aldığı 7 kişilik jüri yemekleri tattı. Yarışmacılar jüri üyelerine yemeğin adını, içinde neler olduğunu ve nasıl yapıldığını anlattılar. Jüri üyeleri de yemek ve tatlıları tadarak notlarını verdiler. Jüri üyeleri, birbirinden ilginç ve güzel yemekleri değerlendirmekte zorlanırken, yarışmacılar da yemeklerini en iyi şekilde sunmak için yoğun gayret sarf ettiler. YENİ YENİ TATLAR GÜNYÜZÜNE ÇIKTI Birçok yarışmacı, daha önce hiç yapılmamış yemeklerle jüri karşısına çıktı. Adı bile konmayan yemeklerin adını Başkan Demirel verdi. Türk mutfağı bu yarışmayla birçok yeni tat kazandı. Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait yemeklerin katıldığı yarışmada Şırnak, Adana, Kars, Mersin, Erzurum gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine ait yemeklerin çoğunluğu dikkat çekti. DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL Jürinin değerlendirmesi sonucu Münevver Ahsen’in yaptığı ‘Soğanlama’ isimli yemek birinci oldu. İkinciliği Balıkesir yöresine özel ‘Yalancı Ekmek Kadayıfı’ tatlısıyla Sema Karaca, üçüncülüğü, Bayat Ekmekli Köfteyle Dilek Sümer kazanırken, mansiyon ödülünü ise adını Başkan Demirel’in koyduğu Şırnak Tatlısıyla Zeynep yıldız kazandı. Başkan Demirel dereceye girenlere ödüllerini verdi. Birinciye 750, ikinciye 500, üçüncüye 250 TL para ödülü verildi. Para ödülünü Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’den bizzat alan yarışmacılar çok memnun olduklarını ifade ettiler. Yarışmaya katılanlar ayrıca madalya ve çeşitli hediyeler kazandılar. RAMAZAN SOFRALARI DA ŞENLENECEK Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ödül töreni sonrası yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan tüm yemeklerin birbirinden güzel olduğunu belirterek yarışmacıları kutladı. Türkiye’deki ekmek israfına dikkat çeken Demirel, “Ülkemizde günlük yaklaşık 5 milyon ekmek çöpe atılıyor. Ne yazık ki tükettiğimizden fazla ekmek alıyoruz. Bayat ekmeklerimizi değerlendirmeyi bilmiyoruz. İşte bu yarışma bayat ekmekle neler yapılabileceğini bizlere gösterdi. Özellikle Ramazan ayında tüm ev hanımlarımızdan bayat ekmekle yapacakları yemekleri sofralarından eksik etmemelerini istiyorum” diye konuştu. Demirel, 10. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde daha geniş katılımlı bir yemek yarışması düzenleyeceklerini, dereceye girenlere ciddi para ödülleri vereceklerini söyledi.    
Bu haber toplam 557 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.