Ramazan Fırsat Sigarayı Bırak

Ramazan Fırsat Sigarayı Bırak

İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Ramazan Ayını fırsat bilerek sigaranın bırakılabileceğini söyleyerek, dumansız hava sahası için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

2009’DAN BUYANA YÜRÜRLÜKTE

Sigaranın zararları hakkında açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Kırıkkale’de Dumansız hava sahası çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi. Güngüneş yaptığı açıklamada, “19 Temmuz 2009’da yürürlüğe giren; tüm kapalı kamusal ve özel alanlarda sigarayı yasaklayan tam kapsamlı sigara yasası dokuz yılı başarıyla geride bırakmıştır. Yasa ilimiz ve ülkemiz adına sağlık ve ekonomik olarak çok olumlu sonuçlar doğurmuştur. İlimizde 4207 sayılı Tütün Yasasının yürürlüğe girip uygulanmasından bu yana büyük yol kat edilmiş, başarılı sonuçlar alınmıştır. 4207 Sayılı Tütün Yasası Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de çok büyük bir başarı göstermiş ve önemli bir işlev kazanmıştır. Sigara ve diğer tütün ürünleri bağlamında toplumu adeta dönüştürerek sigara içimine daha geniş kapsamda yasakların getirilmesine ortam hazırlamıştır”

DENETİMLER YAPILIYOR

“4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun” doğrultusunda İl Tütün Kontrol Kurulu olarak görevlerini yapan; İlimizde İl Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünün katılımlarıyla gerçekleştirilen eşzamanlı sigara denetimleri büyük bir hızla devam etmektedir. Sigara önemli bir halk sağlığı sorunu olarak çeşitli fiziksel, sosyal ve ekonomik yönden olumsuz sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Yasa her kurum ve kuruluşa, sektöre sorumluluklar yüklemekle birlikte, temel insan haklarından olan temiz hava soluma hakkından yola çıkarak hazırlanmış olan bu Kanunun en büyük destekçisi ve sorumlusu sağlıklı bir ortamda çalışma ve yaşama hakkına sahip olan vatandaşlarımız olmuştur ve olmaya devam edecektir”

5 MİLYON KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

“Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında da sorunun ne kadar ciddi olduğu açık olarak görülmektedir. Bu yüzden sigara kullanımının önlenmesi çalışmalarının önemi her geçen gün artmaktadır. Dünyada bir milyardan fazla insan yetişkin nüfusun 1/4’ü sigara kullanmakta olup, her yıl 5 milyondan fazla insan bu nedenle hayatını kaybetmektedir. Sigara kullanımı toplum sağlığına verdiği zararlar yanında ülke bütçesine de zararlar vermektedir. Birinci amacımız Sigaranın zararları ve insan vücuduna etkileri ayrıntılı olarak okul çağındaki çocuk ve ergenlerin sigaraya hiç başlamamalarını sağlamaktır”

SİGARASIZ BİR YAŞAM

“Bu yılki sloganımız "Ramazan Fırsat Sigarayı Bırak" olarak belirlenmişti ve bununla ilgili çalışmalarımız oldu. Tüm vatandaşlarımızın Dumansız Bir Hava Sahasında yaşaması temennisiyle, tütün ve tütün ürünlerinden uzak durmaya davet eder, sağlıklı nesillerimizin geleceği için,  bu mücadelede gösterdiğimiz başarılı çalışmalarda katkısı bulunan ve bizlere gönülden destek veren herkese teşekkür ederken; Sigarasız bir yaşam, temiz bir hava sahası ve sağlıklı bir gelecek temennisiyle, tüm sağlık camiasına ve vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar dilerim” dedi.

Haber: Yunus Emre Altundağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.