Pensilvanya'daki çiftlikte neler oluyor? Neler konuşuluyor?

Pensilvanya'daki çiftlikte neler oluyor? Neler konuşuluyor?

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ifadelerine başvurulan iş adamları, FETÖ...

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ifadelerine başvurulan iş adamları, FETÖ mensupları tarafından "keramet sahibi olarak görülen ve tapınılacak hale getirilen" Fetullah Gülen'in, Türkiye'deki fabrika ve üniversiteler ile ilgili direktifler verdiğini aktardı

'70-80 KİŞİLİK BİR GRUPLA SALONA ALINDIK'

İş adamı L.D, 2009'da Kurban Bayramı'nda FETÖ'nün ABD'ye Fetullah Gülen'in yanına gezi düzenlediğini, kendisinin de geziye katıldığını söyledi.
Pensilvanya'da "Fetullah Gülen'in kaldığı kamp" dedikleri büyük bir arazi içinde, evlerin bulunduğu çiftliğe benzeyen yere götürüldüklerini aktaran L.D, nizamiye girişinde güvenlikçilerin telefonla içeri girilmesinin güvenlik açısından yasak olduğunu belirterek telefonlarını aldığını kaydetti.

O gece yemek yedikten sonra ibadet ettiklerini dile getiren L.D, ertesi gün başka illerden gelen yaklaşık 70-80 kişilik grupla evdeki bir salona alındıklarını, buraya terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in geldiğini ifade etti.


Fethullah Gülen Pensilvanya'daki evinde BBC'ye açıklamalarda bulunduğunda evinde böyle görüntülenmişti.

'TEK TEK NE YAPTIĞIMIZI, SORDU'

Yaklaşık bir saatlik sohbetin ardından dışarıya çıktıklarını anlatan L.D, şunları kaydetti:  "Bir süre sonra Fetullah Gülen'in Konya grubuyla görüşmek istediği söylenince aynı salona yeniden geldik. Hepimiz salonda toplandık. Gülen salona geldikten sonra tek tek ne iş yaptığımızı, nereli olduğumuzu, ismimizi sorarak bizimle tanıştı. Mehmet Yaşar Gül (Kapatılan Mevlana Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı) Gülen'e Hindistan'da fabrika açmak istediğini söyleyerek izin istedi. Gülen, 'fabrika açmasının iyi olacağını, hiçbir sakıncasının olmadığını' belirtti.

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ'NE ÖZEL İLGİ


Daha sonra Mevlana Üniversitesi Rektörü Bahattin Adam üniversiteyle ilgili bilgiler verdi. Gülen, üniversitede konservatuvar bölümünün açılmasını tavsiye ederek, burada sanatçı yetiştirilmesini istedi. Konuşmalardan anladığım kadarıyla Fetullah Gülen Mevlana Üniversitesine çok önem veriyordu ve kendisi bire bir bu üniversiteyle ilgileniyordu. Dört gün kaldıktan sonra yurda döndük."

ELLERİNDE HEDİYE PAKETLERİYLE...

Devamı ikinci sayfada

Paging.create(4, 1);

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.