Palandöken’de kayak, Aziziye’de kaplıca

Palandöken’de kayak, Aziziye’de kaplıca

Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen Kültür Sanat muhabirleri Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliğinin ikinci gününde Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ile biraraya geldi.

Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen Kültür Sanat muhabirleri Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliğinin ikinci gününde Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ile biraraya geldi. Belediye Başkanları ilçelerinin özelliklerini anlatırken, kayak merkezi olarak bilinen Palandöken’in yanı sıra Erzurum Aziziye ilçesinin de bir kaplıca merkezi olduğu bizzat Belediye Başkanları tarafından anlatıldı. 

BAŞKAN ORHAN: TERMAL TESİSLERİ DESTEKLİYORUZ
Erzurum Aziziye ilçesi Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan şehirde kayak ve termalin iç içe olduğuna dikkat çekerek, Erzurum’un çok önemli özellikleri vardır. Bunlardan bir tanesi de termal turizmi bünyesinde barındırmasıdır. Bu anlamda Aziziye’deki termal tesislerimizin yanı sıra kentin birçok ilçesinde termal tesisler bulunmaktadır. Kayak sporunu yapan bir misafirimiz, kayak takımlarını çıkarıp termal keyfini yaşatabiliyor. Bu da Erzurum’un turizm açısından çeşitliliği bir arada bulundurduğunu gösteriyor. Biz de belediye olarak termal tesisleri ön plana çıkarmak için termal tesislerin belediye tarafından desteklenmesini amaçlıyoruz. Termal delince akla Erzurum ve Ilıca’nın gelmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi. 

BAŞKAN SUNAR: TEMEL VİZYONUMUZ KIŞ SPORLARI
Aynı buluşmada Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar gazetecilerle bir sohbet gerçekleştirerek kış sporlarında vizyonlarını daha geliştirmek istediklerinin altını çizen, “Erzurum, ciddi bir kültür şehri. Erzurum, yerel değerleri fazla ve ön planda. Sözel kültüre önem veriyoruz. Biz de Aşıklık kültürü önemlidir. Ciddi bir masal ve bilmece birikimimiz vardır. Bu değerler kuşaktan kuşağa aktarılır. Palandöken olarak bizim vizyonumuz kış sporlarına ve kış turizmine bağlı bir perspektif oluşturmaktadır. Bizim temel vizyonumuzda bunlar olmalıdır. Palandöken’de bulunan tesislerimizin Büyükşehir Bünyesinde olması büyük avantaj. Bu şekilde olması Palandöken’e uluslararası bir değer katıyor” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.