Özdebir: Eğitim sistemimizi yeniden gözden geçirmemiz gerekir

Özdebir: Eğitim sistemimizi yeniden gözden geçirmemiz gerekir

Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Mesleğini Seç Bir Adım Öne Geç” sloganıyla düzenlenen “Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alan...

Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Mesleğini Seç Bir Adım Öne Geç” sloganıyla düzenlenen “Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alan Tanıtım Günleri” ASO Teknik Koleji’nde gerçekleştirildi.

Açılış törenine Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Sincan Kaymakamı Salim Demir, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Solmaz ve çok sayıda öğrenci katıldı. ASO Başkanı Nurettin Özdebir toplantıda yaptığı konuşmada, “Hayat bir yarış, hepimiz bu yarış içerisinde var olabilmek, kendimize bir yer edinebilmek için devamlı koşmak, kendimizi yenilemek, pozisyonumuzu iyileştirmek için çalışmak zorundayız” dedi.

Dünyadaki yarışın sadece kişilerin konumları ve gelirleri üzerinden olmadığını belirten Özdebir; “Ülkeler de aynı şekilde var olabilmek, güçlü olabilmek, vatandaşlarının ekonomik hak ve çıkarlarını daha iyi koruyabilmek için bu yarış içerisindeler. Ülkemiz dünyanın 16. ekonomisi. Satın alma paritesine göre dünyanın 13. ekonomisiyiz. Ancak dünya gelirinin yüzde 70’ini sadece 3-4 ülke paylaşıyor. O zaman bu gelir dağılımındaki adaletsizlikten, ülkemiz lehine fayda çıkartabilmek için çok daha fazla çalışmamız gerekir" şeklinde konuştu.

ankara aso1Eğitim sistemimizi gözden geçirmemiz gerektiğini de vurgulayan Özdebir, “Eğitim sistemimizi tekrar ele almamız ve bu eğitim sisteminde bugüne kadar yapmış olduğumuz yanlışları da düzeltmemiz gerekir. Biz Ankara Sanayi Odası olarak örnek insanlar yetiştirebilir miyiz diye ASO Teknik Kolejini kurduk. Yaklaşık 7-8 sene dünyanın çeşitli ülkelerini, eğitimde hamle yapmış, öne çıkmış ülkelerini gezmek suretiyle kendimize bir model oluşturmaya çalıştık ve Türkiye'ye örnek olacak bu okulu kurduk. ASO Teknik Koleji’nde yetişen çocuklar, gelecekte işletmelerimizde sorun çözen, hataların üzerine gidip çözüm üretebilen mühendisler, yöneticiler olacaktır. Çünkü sizler eğer iş sahibi olabilirseniz, yüksek ücretler kazanacak işler kurabilirseniz, bunun bir sonucu olarak ülkemiz de daha zenginleşecek, daha güçlü hale gelecek ve daha yüksek katma değerli ürünler üretebilecek hale gelecek” dedi.

Sincan Kaymakamı Salim Demir ise mesleki teknik eğitimin sadece bilgiden ibaret olmadığını belirtti. Demir, “Mesleki Teknik Eğitim aynı zamanda el becerisinden tutun da yetenekleri de kapsayan, hüner içeren bir nitelik taşımaktadır. Dolayısıyla Mesleki Teknik eğitim çift kanatlı bir daldır, hem bilgi, hem yetenek ve becerilerin geliştirilmesini hedefleyen bir eğitim dalıdır. Bu bağlamda, mesleki teknik eğitimin daha üst seviyelere ulaşmasını hepimizin önemsemesi gerektiğini ve gençlerimizi de bilinçli olarak ve bu işi sevdirerek yönlendirmemiz gerektiğinin altını çizerek vurguluyorum” diye konuştu.

Daha sonra Sincan bölgesindeki bazı ortaokulların 8. sınıf öğrencileri ASO Teknik Koleji'ni gezerek okul hakkında bilgi aldılar. Öğrencilere elektrik-elektronik alan bölümü başta olmak üzere diğer bölümlerle ilgili de atölye ve laboratuarlar gezilerek bilgi verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.