Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Belgelerle Zonguldak kitabı tanıtıldı

Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Belgelerle Zonguldak kitabı tanıtıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ) desteğiyle hazırlanan 'Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Belgelerle Zonguldak' kitabı çıktı. BEÜ Bilimsel...

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ) desteğiyle hazırlanan 'Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Belgelerle Zonguldak' kitabı çıktı.

BEÜ Bilimsel Araştıma Koordinatörlüğü'nün desteğiyle hazırlanan kitap, Zonguldak ve çevresinin tarihi, kültürel ve ekonomik zenginliğinin köklerinin ne kadar eskiye dayandığını ortaya koyuyor.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in makamında 'Cumhuriyetten Günümüze Belgelerle Zonguldak' kitabının tanıtımı gerçekleştirildi. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yüce ve Okutman Yücel Namal tarafından hazırlanan kitabın tanıtım programında konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Üniversiteler bilginin üretildiği, nitelikli insan gücünün yetiştirildiği yerler olmasının yanında bulunduğu bölgenin sorunlarıyla ilgilenen, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunması gereken kurumlardır. Biz bunun için yoğun çaba gösteriyoruz İnşallah bu çalışmaların devamı gelecektir.” dedi.

osmanlicaKitabı hazırlayan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yüce ise şu bilgiyi verdi: “Osmanlı arşivi için Ankara ve İstanbul'a gidip oradaki belgeleri topladık. Zonguldak, Osmanlı döneminde de var. 1845'li yıllarda kömür üretimine başlamış. Cumhuriyet döneminde de devam ediyor. Zonguldak tarihi Osmanlıyla başlıyor, Cumhuriyetle devam ediyor. Kitabın ismini bu nedenle 'Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Belgelerle Zonguldak' koyduk.”

Rektör Özer ve beraberindeki heyet tarafından Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu Fuaye alanında 'Harita Müzesi'nin açılışı yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.