Onlar yine mesai başındaydı

Onlar yine mesai başındaydı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşlar Ramazan Bayramı'nı evinde geçirirken, pek çok meslek grubundan çalışanlar, özverili bir şekilde yine iş başındaydı.

HASTALARIN TALEPLERİ KARŞILANDI

Kovid-19 ile mücadelede ön cephede yer alan başta sağlık çalışanları olmak üzere güvenlik güçleri, temizlik işçileri, acil çağrı merkezi çalışanları, fırıncılar ve gıda işletmelerindeki emekçilerin bayram mesaisinde görev yaptı. Salgın döneminde fedakarlıklarıyla herkesin gönlünde taht kuran sağlık çalışanlarının mesaisi, bayramda da kesintisiz sürdü.  Hastalara şifa olmak için çalışan doktor, hemşire ve acil tıp teknisyenleri, bayram tatili süresince ortaya çıkan acil vakalara müdahale etti, hastaların taleplerini karşıladı.

GEREKLİ KONTROLLER YAPILDI

Polis ve jandarma ekipleri de bir yandan Kovid-19 tedbirlerinin uygulanmasına yönelik denetimlerini sürdürürken diğer yandan da kamu düzeninin ve güvenliğinin sağlanması, suçun önlemesine yönelik çalışmalarına 24 saat devam etti. Bayram tatili süresince kentin giriş ve çıkış noktalarında trafik ve asayiş denetimlerini titizlikle sürdüren ekipler, yaptıkları uygulamalarda hem vatandaşların bayramlarını kutladı hem gerekli kontrolleri yaptı. Polis, jandarma, acil sağlık, itfaiye, orman yangın ve sahil güvenlik acil yardım telefonlarının tek çatı altında toplandığı "112 Acil Çağrı Merkezi" çalışanları da Türkiye'nin evinde geçirdiği bayramda da kendilerini arayanlara cevap verdi.

Haber: Ahmet Tezel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.