Öğretmen ahlaki ve kültürel bir model

Öğretmen ahlaki ve kültürel bir model

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa Kaplan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kaplan, mesajında Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, gelecek nesillerimizi yetiştirmek için özveriyle çalışan tüm öğretmenlerin günün kutladığını hatırlattı.

KIRK YIL KÖLESİ OLMAK

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa Kaplan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Kaplan, mesajında Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, gelecek nesillerimizi yetiştirmek için özveriyle çalışan tüm öğretmenlerin günün kutladığını hatırlattı. Ülkemin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine ulaşmasında en büyük payın kuşkusuz öğretmenlere ait olacağını vurgulayan Kaplan, "Kültürümüzde ve bakış açımızda öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerli ve onlar kadar azizdir. Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet vermiş bir kültüre sahibiz. Öğretmenlik dünyanın en eski mesleklerinden biridir ve insanın eğitiminde en önemli destekleyici unsur öğretmendir” dedi.

TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ

Öğretmene yüklenen anlam ve ondan beklenenlerin toplumun kültürel değerleriyle birebir ilişkili olduğunu ifade eden Kaplan “Öğretmen, ahlaki ve kültürel bir modeldir. Öğretmenlerin eğitimin amacını doğru anlayabilmeleri için insan yaşamının amacının ne olduğunu anlamaları gerekmektedir. Çünkü eğitim insanın insani olarak gelişiminin desteklenme sürecidir" dedi. Bütün öğretmenlere çalışma hayatlarında başarılar dileyen Kaplan'ın mesajında, "Bu anlamlı gün vesilesiyle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk eğitim sistemine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum" ifadeleri de yer aldı.

Haber: Burak Can

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.