Öğrencilerin sınav heyecanı

Öğrencilerin sınav heyecanı

Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak 70'e yakın ülkede uygulanan Kanguru Matematik Sınavında Keskin Atatürk İlkokulu 3-8. Sınıf öğrencileri ter döktü.

BİRÇOK İLDE ORTAK YAPILDI

Okul Müdürü Mehmet Hilmi Kalkan, “2017 Sınavı için ise 50'ye yakın ilde sınav uygulanmıştır. Bu illerin arasında Kırıkkale’de bulunmaktadır. Sınav Merkezi olan okulumuzda; Vakıfbank Gaffar Okkan Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Gazi İlkokulu ve Atatürk İlkokulu’ndan farklı kategorilerde toplam 98 öğrenci sınava girmiştir Her yılın Mart ayının üçüncü haftası bütün dünyada milyonlarca (6 milyondan fazla) öğrenci önemli bir uluslararası matematik organizasyonun parçası olmakta, Kanguru Matematik yarışmasına katılmaktadırlar.”

ÖNEMLİ BİLGİ VERİLİYOR

“Amacı yarışma ve sınavlarla öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek ve matematikte yetenekli öğrencileri daha da motive etmektir. Her yaştan (7-18) öğrencinin 6 farklı kategoride katıldığı Kanguru sınavı, kategorilere göre 24- 30 arası sorudan oluşmakta ve sınav 75- 90 dakika sürmektedir. Kanguru sınavında sorular öğrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlencelidir. Böylelikle öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedeflemektedir.” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.