Öğrencilere evlerinde ziyaret

Öğrencilere evlerinde ziyaret

Kırıkkale'de "Bir Kahvenizi İçeriz" projesi kapsamında öğretmenler, öğrencilerin evlerini konuk oluyor. Kahve bahane, amaç öğrencilerin eğitim kalitesi.

 

KUZUCU AİLESİNE KONUK OLDULAR

Kırıkkale'de öğrencilerin aile ortamını görmek ve eğitim kalitesinin arttırılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce "Bir Kahvenizi İçeriz" sloganı adı altında başlatılan proje kapsamında; İsmet Aydınlı İlkokulu Okul Müdürü Adem Kıratlı, Müdür Yardımcısı Mehmet Yiğiter ve sınıf öğretmeni Halil Şahin birinci sınıf öğrencisinin olduğu Kuzucu ailesinin evine konuk oldular. Proje kapsamında okullarında ki bütün öğrencilerin evleri ziyaret edilmesi hedefleniyor.

AİLELERLE İLETİŞİM SAĞLANIYOR

İl genelindeki okullarda eğitim gören öğrenciler, öğretmenleri tarafından evlerinde ziyaret ediliyor ve simgesel amaçlı aile kahve veriliyor. "Bir Kahvenizi İçeriz" sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Okul Müdürü Adem Kıratlı, “Okulumuzda projenin paylaşımını yaptık. Birde planlama yaptık. Okulumuzda toplam 256 öğrenci ve 14 öğretmen bulunuyor. Öğretmenlerimiz ile birlikte yıl içerisinde bütün öğrencilerimizin evlerini ziyaret etmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

AİLE ORTAMINI GÖRÜYORUZ

Mümkün olduğunca hatta özellikle simgesel olsun diye kahve götürdüklerini aktaran Müdür Kıratlı, “Ailemizle oturuyoruz çocuklarımızla konuşuyoruz. Aile ortamında çocuğu görmemizin eğitimde şöyle bir katkısı var. Biz bazen okulda tanıyoruz ama, aile ortamını bilmediğimiz zaman birebir iletişim kuramıyoruz. Birebir etkileşim kuramıyoruz. Dolayısıyla aile ortamında çocuğu gördüğümüz zaman daha net, eğitimi daha verimli hale getiriyoruz. Bu amaçla yola çıktık" diye konuştu.

TEŞEKKÜRLER İSMET AYDINLI İLKOKULU

Son olarak Müdür Kıratlı proje kapsamında emeği geçen başta Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’e ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’ye teşekkür etti. Birinci Sınıf öğrencisi Elif Miray Kuzucu ise "Bugün okullardan öğretmenler geldi. Bize çeşitli hediyeler verdiler. Çok teşekkür ederim. Okuldaki derslerimizi sordular. İyi olup olmadığımızı sordular. Bundan çok mutlu oldum" şeklinde konuştu.

Haber: Sedat Gençay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.