Öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması

Keçiören Belediyesi, öğrencilerin daha sağlıklı dişlere sahip olması için yaptığı ağız ve diş sağlığı taramasını sürdürüyor. İlçedeki...

Keçiören Belediyesi, öğrencilerin daha sağlıklı dişlere sahip olması için yaptığı ağız ve diş sağlığı taramasını sürdürüyor. İlçedeki tüm lise 3’üncü sınıflara yönelik uygulamanın Aydınlıkevler Anadolu Lisesi’ndeki bölümüne katılan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, öğrencilere diş fırçası ve macunu hediye etti.

10 bin öğrenciyi kapsayacak ağız ve diş sağlığı uygulamasından şu ana kadar 7 bin öğrenci faydalandı. Diş hekimlerinin Aydınlıkevler Anadolu Lisesi’ndeki taramasında hazır bulunan Belediye Başkanı Mustafa Ak, sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti.

KAZANMANIZ İÇİN DUA EDİYORUZ

Öğrencilere üniversitede hangi bölümleri tercih edeceklerini soran Başkan Ak, “Gönlünüzde olan, başarılı olacağınız bölümlerde okumanızı diliyorum. Bizler üniversiteyi kazanmanız için dua ediyoruz. Sizlerde fiili dua ederek çalışacaksınız. Eğer üniversiteyi kazanamazsanız üzülmeyin; mücadeleye, çalışmaya devam edin” tavsiyesinde bulundu. Ağız ve diş sağlığı taraması ile ağız ve diş bakımının önemine dikkat çekmek istediklerini de belirten Başkan Ak, “Sizlerin sağlığı için böyle bir uygulama yapıyoruz. Hekimlerimiz kontrol edecek ve sorunu olanlarınıza önlem almaları için bilgi verecek. İnsanın vücut sağlığı, ruh sağlığı önemlidir. Sizler diş sağlığınıza önem veriyorsunuz, ama ‘biz dikkatinizden kaçmıştır, belki çürüğünüz vardır’ diye ağız ve diş taraması yapıyoruz” dedi.

DİŞ FIRÇASI VE MACUNU DAĞITTI

Başkan Ak, tarama sırasında bütün öğrencilere diş macunu ve fırçası da hediye etti. Öğrencilerin dişlerini kontrol eden diş hekimi ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi de verirken, çürük dişlerin ve diş eti problemlerinin sebeplerini anlatarak, “Her öğünden sonra dişlerimizi günde 3 defa fırçalamalıyız. Fırçalarken, macunu ve fırçayı ıslatmadan, aşağıdan yukarıya doğru fırçalamaya özen göstermeliyiz” uyarısını yaptı. Okul ziyaretinin sonunda Başkan Ak öğrencilerin ricasını kırmayarak birlikte fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.