Odalar Birliği’nden yükselen ses

Odalar Birliği’nden yükselen ses

4 Mayıs günü, Kırıkkale’mizin ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALAR BİRLİĞİ kongresi yapıldı. Birliğimiz ve bağlı 15 esnaf odalarımız ve odalarımıza bağlı...

4 Mayıs günü, Kırıkkale’mizin ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALAR BİRLİĞİ kongresi yapıldı. Birliğimiz ve bağlı 15 esnaf odalarımız ve odalarımıza bağlı 6500 esnafımızla, Devletimizin en büyük destekçisi, en büyük savunucusu olduklarının dile getirildiği kongre, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bir dönemde gerçekleşmiştir.          

Esnaflarımızın gür sesi olan Sevgili Süleyman Köstekli, 8.si yapılan kongrede, kendine has konuşma diliyle, hem esnaflarımızın sıkıntılarını dile getirdi hem de devletimizden isteklerini sıraladı. 

1-İlimizde her yıl ondan fazla kermes çalışmaları yapılmaktadır. Kermesin gerekçesi ne olursa olsun, şehrimiz esnaflarının ticari hayatını zora sokmaktadır. Esnaf KDV, vergi, beyanname, muhasebeci, kira, vergi cezaları vs gibi ticaretin risklerini yaşarken, kermesçiler esnafımızın kazançlarını engelliyorlar. Bu işe bir son verilmesini dile getirmiştir.

2- Kamu kurumlarına ait sosyal tesisler var. Otelcilik, lokantacılık, kahvecilik, düğün salonu işletmeciliği gibi işletmecilik yapmaktadır. Bunlara karşı bu alanlarda çalışan esnaflarımızın rekabet etme şansları yoktur. Kurumların sosyal faaliyetlerini kendi kurum çalışanlarına vermesini, halka hizmet vermesinin engellenmesini dile getirmiştir.

3-Emekliler içinde en zor şartlarda yaşamaya çalışan BAĞ-KUR emeklilerimiz var. Ancak aldıkları emekli maaşıyla geçinemiyorlar. Ya kendi işlerini yeniden kuruyorlar ya da bir işyerinde çalışmaya başlıyorlar. Devlet çalışan BAĞ-KUR emeklilerimizin maaşından % 15 kesinti yapmaktadır. Çalışmak isteyen emeklilerimizden, bu maaş kesinti uygulamasının kaldırılmasını dile getirdi.

4-İlimizde pek çok ALIŞ-VERİŞ MERKEZLERİ açıldı. Bakkal, manav, pazarcı esnafı, eğlence yerleri gibi işletmecilerimizin çoğunu piyasadan sildi. Kalanları can çekişiyor. Ayrıca çalıştırılan personelin, işe başlama, işi paydos etme, personelin tatili, ücretleri, mesaisi gibi çok bilinmeyen yönleri vardır. Bu konuların belli bir yasası yoktur. AVM’lerin açıldığı yerler ve diğer konularda gerekli düzenlemeler yapılmasını dile getirdi.

5-Şoför esnafımıza ve çiftçilerimizin kullandıkları mazot fiyatlarının ucuzlatılmasını istedi. Deniz taşıtlarında uygulanan indirim olduğunu, o indirim gibi, bizde de uygulanmasını dile getirdi.

6-Kırıkkale Güç Birliği adında bir birlik oluşturulduğunu, bundan böyle bu birliğin Kırıkkaleli olmak yolunda kurallar konulacağını, şehir olabilmemiz için çalışmalar yapılacağını dile getirdi.

7-KIZILIRMAK YEŞİL VADİ PROJESİ’NİN, ALT YAPI ÇALIŞMALARININ BAŞLATILDIĞINI VE KIRIKKALE’NİN Ankara’nın bir sayfiye şehri olması yolunda ilerlediğini dile getirdi.

8-Sayın Köstekli, kongreyi şereflendiren ODALAR BİRLİĞİ GENEL BAŞKAN’INDAN, Kırıkkale ODALAR BİRLİĞİMİZE bir bina yapım sözü aldı.

9-Kırıkkale İŞ-KUR Müdürümüzün çalışmalarını takdirle karşıladığını, kendisini Ankara’da bir daire başkanlığı ile ödüllendirmesini istedi.

10-Kırıkkale İlimizi 4. Derecede teşvik alan iller içinde % 40 teşvik alan il olduğunu, Kırıkkale’de ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE yatırımda bulunacaklar için de  % 50 teşvik alan iller kapsamında olduğunu dile getirdi.

11-ORGANİZE SİLAH SANAYİNİN KIRIKKALE’DE KURULACAĞINI, alt yapı çalışmalarını tamamlandığını, faaliyetlerin kısa zamanda başlatılacağını dile getirdi.

12-Kongrede esnafların finansman sıkıntısı bulunmadığı, eskiden % 45-50 faiz oranlarıyla kedi kullandırıldığını, şimdi bu oranın % 4 olduğunu dile getirdi.

12-TÜRK İŞ KURUMU yeni kuruldu. Kendi binası yoktur. Yeni bir bina yapılarak, çalışmalarını kendi binasında yürütmesinin doğru olacağını dile getirdi.

 Odalar Birliğine yeniden seçilen Sayın Süleyman Köstekli ve yönetimine, şahsım ve İl Gazetesi olarak başarılar diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.