O CHP'liden Bahçeli'ye sert eleştiri

O CHP'liden Bahçeli'ye sert eleştiri

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Meclis Başkanlığı seçimlerinin 4'üncü tur oylamasında partisine geçersiz oy kullandıran MHP Genel Başkanı Devlet...

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Meclis Başkanlığı seçimlerinin 4'üncü tur oylamasında partisine geçersiz oy kullandıran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi AK Parti’ye koltuk değnekliği yapmakla suçladı.

  TBMM’de yapılan 4. Tur oylamanın ardından 258 oyla AK Parti’nin adayı İsmet Yılmaz’ın başkan olarak seçilmesinin ardından CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, sert açıklamalarda bulundu. Özcan, AK Parti ve MHP’nin gayet uyumlu olduklarını söyleyerek, "İnşallah koalisyonu da ikisi kurar ve uyumlu bir şekilde çalışırlar“ dedi. Devlet Bahçeli’nin yapmaması gereken çok ciddi bir hata yaptığını söyleyen Özcan, “Bana göre MHP Genel Başkanı çok ciddi bir hata yaptı. Yapmaması gereken, hepimizi şaşırtan ve üzen bir hata yaptı. Bir anlamda Meclis Başkanı seçtirmeye gücü yetmeyen salt çoğunluğu olmayan AKP’ye adeta koltuk değnekliği yapmış oldu. Bugüne kadar terör örgütü ile müzakere etmekle suçladığı, vatana ihanet ediyorlar dedikleri AKP’nin adayının Türkiye’nin Meclis Başkanı seçilmesini Sayın Devlet Bahçeli sağlamıştır. Üzülüyorum. Bugüne kadar Sayın Bahçeli benim makul ve mantıklı bir insan olarak baktığım bir insandı ama bu tavrın ne makul ne mantıklı bir tarafı var. Sanıyorum MHP bu tavrını kamuoyuna anlatmakta güçlük çekecek. Ben Ankara’da bir AKP-CHP koalisyonun konuşulduğunu duyduklarıma istinaden söylemiştim. Ama bugün bu tabloya baktığımda herhalde Sayın Bahçeli kendi vekillerine geçersiz oy attırmak suretiyle AKP’nin adayını seçtirdi. Herhâlde bu belirli görüşmelerinin sonucudur diye düşünüyorum. Bir yere varmışlar. Gayet de uyumlu çalışıyor AKP ve MHP. Bu uyumu Meclis’te bir kez daha göstermiş oldular. İnşallah koalisyonu da ikisi kurar ve uyumlu bir şekilde çalışırlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.