Mutlu yaşam emeklilerin hakkı

Mutlu yaşam emeklilerin hakkı

​​​​​​​Tüm İşçi Emekliler Dul Yetimler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Ali Rıza Kamanlı, “Emekliler Günü” nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Emeklilerin sorunlarının çözülmesini isteyen Kamanlı, “İnşallah bu dönem emeklilerin sorunlarına çözüm bulunur” dedi.

SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNMALI

Tüm İşçi Emekliler Dul Yetimler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Ali Rıza Kamanlı, 30 Haziran'ı "Dünya Emekliler Günü" ve içerisinde olduğu haftayı "Emekliler Haftası" olarak kutlayacaklarını vurgulayarak, bugün ve haftanın emekliler için önem ve anlam taşıdığını kaydetti. Kamanlı, "Geçen yıl banka promosyonu almanın mutluluğuyla kutladığımız Emekliler Günü'müzü, bu yıl bayram ikramiyesi almanın keyfiyle kutlayacağız. Emeklileri mutlu olmayan bir toplumun mutlu olması mümkün değildir. “

SOSYAL DEVLET OLMANIN GEREĞİ

Mutlu ve refah içerisinde bir yaşam sürmek tüm emeklilerin en doğal hakkıdır. Bundan dolayı ülkenin büyüyüp, kalkınıp bugünlere gelmesinde alın teri bulunan emeklilere ne kadar imkan ve hak verilse yeridir. Emeklilere, insanca yaşamaya yetecek bir aylığın ödenmesi, sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak değerlendirilmelidir."

BÜYÜMEDEN EMEKLİLERE PAY VERİLMELİ

Kamanlı, emeklilerin hala çözüm bekleyen sorun ve taleplerinin bulunduğunu ifade etti.

"2000 sonrası emekli olanların intibaklarının yapılması ve tüm emeklilerin sağlık katkı paylarından muaf tutulmasının da aralarında bulunduğu taleplerimizin kazanıma dönüşmesini istiyoruz” dedi.

SÖZLEŞMELERİNE GÖRE ZAM YAPILIYOR

"SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları 6 aylık TÜFE oranında artırılırken memur emeklilerinin aylıklarına kamu sözleşmelerine göre zam yapılıyor. Bu durum eşitlik kuralına aykırıdır. Yüzdeli zamlar, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir uygulamaya dönüşmüş, emekliler arasında makas büyümüştür. TÜFE artışı, emeklileri koruyan bir sistem olmadığından yeni bir artış sistemi getirilmeli. Büyümeden emeklilere pay verilmeli."

Haber-Foto: Ahmet Gökdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.