Muhalefet bu kadar ucuz olmamalı

Muhalefet bu kadar ucuz olmamalı

Etimesgut Ak Parti belediye başkan adayı Rıza Gezer Etimesgut’ta kendilerine karşı sadece muhalefet etmek isteyen zümrelerin olduğunu söyleyerek “ hani...

Etimesgut Ak Parti belediye başkan adayı Rıza Gezer Etimesgut’ta kendilerine karşı sadece muhalefet etmek isteyen zümrelerin olduğunu söyleyerek “ hani bir laf var muhalefet etmek için muhalefet diye, işte Etimesgut’ta biz bununla karşı karşıyayız.

Ürettiğimiz doğru projelerden korkanlar, Etimesgut kamuoyunda bu projelere yönelik yanlış bir algı oluşturabilmek adına insanüstü bir çabanın içerisine girmiş durumdalar” dedi. Etimesgut’ta seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Rıza Gezer geçtiğimiz günlerde Etimesgut’ta tartışma konusu olan konulara açıklı getirdi.

ETİMESGUT’TA TAM DONAMLI, ÇAĞDAŞ BİR OKUL VE KENT MEYDANI KAZANDIRACAĞIZ

Etimesgut istasyon caddesi üzerinde bulunan Etimesgut İlköğretim Okulu ile ilgili yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını söyleyen Gezer “Bizim önceliğimiz eğitim, Ak Parti hükümetinin son 10 yılda eğitime ne denli büyük yatırımlar yaptığı ortada iken biz yerine daha iyisini ve gelişmişini yapamayacağımız bir okulu yıkmayız. Etimesgut şehir merkezi iyice sıkışmış durumda ve bir kent meydanımız yok. Bizde buna yönelik bir proje geliştirdik. Aynı bölgede tüm donatıları ile çağdaş bir eğitim verecek modern donanımlı bir okul yapmayı planlıyoruz ve Etimesgut İlköğretim Okulu projemiz gerçekleştiğinde eğitim vermeye burada devam edecek. Boşalan okul binasının yerine de altı otopark olacak şekilde bir kent meydanı ve sosyal tesis oluşturacağız. Burayı düzenlerken de Etimesgut halkının şehir merkezine indiğinde soluk alabileceği bir alan olarak oluşturacağız. Bakın bugün Etimesgut’un resmi kutlamalarda kullanabileceği bir kent meydanı ve Atatürk heykeli bile yok. İşte biz burada şehre bunları kazandıracağız. Bu projeye karşı çıkanlar, bunu bir dalaşma konusu haline getirenler bence neye karşı çıktıklarının farkında bile değiller aslında” dedi

REHABİLİTE EDEREK, KAPASİTE VE İSTİHDAMINI ARTTIRACAĞIZ

Halk Ekmek fabrikası da Etimesgut’ta bize karşı muhalefet etmek isteyenlerin ayrıca polemik haline getirdiği başka bir konu. Halk ekmek fabrikasının bugünkü bulunduğu yerin konum itibarı ile yanlış olduğunu, burasının şehre çok daha fazla artı katma değer sağlayacak bir proje ile kullanabileceğimizi söyledim “Rant’a göz dikti” diye feryat figan ettiler. Biz halk ekmek fabrikasını bugünkü bulunduğu yerden daha uygun bir yere taşıyarak ve halk ekmek üretiminde büyük bir kaliteyi yakalamış olan büyükşehir belediyemizle de işbirliği yaparak rehabilite edeceğiz, böylelikle üretim kapasitesini artırarak burada daha fazla vatandaşımızı istihdam etme olanağımız doğacak. Bunun yanı sıra yetersiz sayıda bulunan halk ekmek büfelerini de Etimesgut geneline yayarak bu hizmetten çok daha fazla vatandaşımızın istifade etmesini sağlayacağız” şeklinde konuşan Gezer, satmıyoruz, yok etmiyoruz geliştirip modernize ediyoruz dedi.

BU BENİM ŞAHSİ FİKRİM

Bir ayrı konuda kentin Etimesgut olan ismini Ahi Mesut olarak değiştirilmesi ile ilgili olarak bu zümrenin yürüttüğü bir kampanya var. Etimesgut’un isminin değiştirilmesi benim şahsi kararımla olacak bir durum değil. Bu tamamen Etimesgut halkının vereceği bir karar. İlçemizin ismi Ahi Mesut iken 1930 yılında Etimesut, 1937 yılında Etimesgut olarak değiştirilmiştir. Halkın kararıyla zaman içerisinde bu değişiklikler nasıl yapıldıysa yine halkın kararıyla değişiklik yapılabilir. Biz mili kültürümüze hizmet etmek istiyoruz ilçemizin adını Türkçe anlamı olan ve bölgemizde yaşamış bir Türk büyüğü olan AHİMESUT HZ. İsmini verelim dedik ama ona da karşı çıkıyorlar. Ben bu konuda kendi fikrimi söyledim. Kısmet olur seçilirsek ve Etimesgut belediye başkanlığı görevi bize verilirse o gün bu konuyu enine boyuna masaya yatırır ve halkımıza sorarız ve onların kararı hangi doğrultuda olursa bizde o yönde hareket ederiz.

Böyle ucuz muhalefet yapılmaz, siyaset saygınlık gerektirir ve yaptığınız muhalefetin sağlam temellere dayanır olması gerek. Bu yapılan “at çamuru izi kalsın” mantığı ile yapılan basit bir karalama kampanyası.

riza gezer

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.