Mogan için Almanya’dan geldiler

Mogan için Almanya’dan geldiler

Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji öğrencileri ve Marinarium Gymnasium Alman Okulu öğrencileri, Gölbaşı Belediyesi’nin konuğu oldu. Çevre ve...

Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji öğrencileri ve Marinarium Gymnasium Alman Okulu öğrencileri, Gölbaşı Belediyesi’nin konuğu oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oluşturulan köprü aracılığıyla Türkiye’ye gelen Alman öğrenciler ile TED Ankara Koleji öğrencilerine, “Mogan Gölü ve Gölbaşı” konulu sempozyum düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyuma 15’i Alman, 15’i Türk toplam 30 lise öğrencisi katıldı. Sempozyumda öğrencilerle birlikte öğretmenleri de yer aldı. Öğrencilere Mogan Gölü’nde yaşayan balık ve kuş türleri ile Gölbaşı’na özgü Sevgi Çiçeği hakkında da bilgi verildi.

MOGAN ETRAFINDA KISA GEZİ

Mogan Gölü’nün öneminden ve korunması için yapılması gerekilenlerin konuşulduğu sempozyumun ardından TED Ankara Koleji öğrencileri ve Almanya’dan gelen öğrenciler için, Mogan Gölü’nün tanıtımı için göl etrafında kısa süreli bir gezi düzenlendi. Buzlanan göl manzarası karşısında çok şaşıran öğrenciler, sık sık fotoğraf çekildi. Göl etrafında yapılan kısa gezinin ardından öğrencilerle birlikte yemek yenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.