Modern koyunculuk projesi

Modern koyunculuk projesi

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “KOP Bölgesinde Modern Koyunculuk Projesi”, “lavanta yetiştiriciliğini yaygınlaştırma projesi”, “KOP ile yaz seracılığı projesi” ve mantar üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

Vali Yunus Sezer, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından KOP Bölge Kalkınma Ajansına sunularak hayata geçirilen seracılığın yaygınlaştırılması, lavanta yetiştiriciliği ve yaz seracılığı projeleri ile kurulan lavanta bahçesi, seralar ve çadır Ağılı inceledi. Program kapsamında ilimizde faaliyet gösteren mantar üretim tesisini de ziyaret eden Sezer çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ARA VERMEKSİZİN DEVAM EDECEK

Sezer’e eşlik eden İl Müdürü Sırrı Yılmaz, program sonrasında yaptığı değerlendirme de; KOP Bölge Kalkınma Ajansı ve Ahiler Kalkınma Ajansı ile uyum içerisinde ilimiz için başarılı projelere imza atmak için çalıştıklarını dile getirerek, tarımda hedeflenen gelişimi sağlamak için proje odaklı çalışmaların ara vermeksizin devam edeceğini belirtti.

LAVANTA YETİŞTİRİCİLİĞİNİ YAYGINLAŞTIRMA

Sözlerine projeler hakkında bilgi vererek devam eden Yılmaz; “KOP bölgesinde modern koyunculuk projesi” ile Bahşılı ilçesinde 3 köyde toplam 3 adet 300 m2 lik sabit sistem çadır kurulmuştur. Toplam bütçesi 116.000 TL olan projede %70 oranında hibeye karşılık, %30 çiftçi katkı payı alınmıştır. “Lavanta yetiştiriciliğini yaygınlaştırma projesi” ile İl Müdürlüğümüz, Kırıkkale İl Özel İdaresi ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Bahşılı İlçesi Karaahmetli Köyünde 10 dekar arazide lavanta bahçesi kurulmuştur.”

KOP İLE YAZ SERACILIĞI PROJESİ

“Proje toplam bütçesi 54.200 TL’dir. Projede damla sulama sistemi kurulumu, fide temini işlemleri tamamlanmış olup proje devam etmektedir. “KOP ile yaz seracılığı projesi” ile her biri 525 metrekare olan 20 adet yaz seralarının kurulumu yapılarak, hak sahiplerine teslim edilmiştir. Projenin toplam bütçesi 810.000 TL olup, %70 oranında hibeye karşılık, %30 çiftçi katkı payı ile yapılmıştır. Şeklinde konuştu.

Haber: Ahmet Tezel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.