Milletin tarihi destanıdır

Milletin tarihi destanıdır

Kırıkkale Üniversitesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle “15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ve Geleneğin İmhası” konulu seminer düzenlendi.

Kırıkkale Üniversitesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle “15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ve Geleneğin İmhası” konulu seminer düzenlendi.

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ve Geleneğin İmhası seminerinin konuşmacısı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu’y du. Kırıkkale Üniversitesi Yahya Kemal Salonu’nda gerçekleşen seminere idari ve akademik personelimiz katıldı. Konuşmasına 15 Temmuz gecesi yaşanılanları anarak başlayan ve teşkilatçı yapılara karşı çare aramamız gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Karaismailoğlu, “Çocukluğunu bildiğiniz, yetiştiği hali ve her tavrı bildiğiniz bir kişi uçaklara, ‘orada kalabalık varsa bombayı atın’ diyen kişiye dönüştü. Köylüsü, sevdiği, başarılı olsun diye dua ettiği kişi o hale dönüşüyor. Şu anda gençlerimizle aramızda mesafe var. Bu mesafelerin oluşmasında böyle gizli, saklı, teşkilatçı yapıların tabii ki büyük bir katkısı var. Mevlana’nın dediği gibi, derde düşmeden çare aramak lazım. Tedbiri hep beraber vakalar önümüze gelmeden önce alalım” ifadesini kullandı.

EN KOLAY İSTİSMAR KAPISI

Ülkede din ile alakalı konuların istismar edildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Karaismailoğlu, “Bu ülkede dini duygular ortaya çıkarıldığında kim geri durmaz? Dolayısıyla en kolay istismar kapısı bu taraftan oluşabiliyormuş. Bunu bu teşkilatçı yapıda gördük.  Dinin samimi, insanları ferahlatıcı, canlandırıcı, enerjik olan kısmını hisseden bir topluma dönüşmemiz lazım. Dindarlara baskı veya dini alandakilerin olabildiğince serbest hareket etmesi; ikisi de tehlikeli bir konu. İkisini de yaşadık bu ülkede. Dini duyguların bu kadar istismar edilebileceğini kabul edemedik, bunda hepimizin suçu var. Gayretullah’a dokunur diye kimi yanlışları çok ifşa etmedik” şeklinde konuştu.

BÜYÜK BİR İKAZ

Konuşmasını Mevlana’nın ‘Olgun insanların işi açıklık ve samimiyettir, alçak kişilerin işi hile ve arsızlıktır’’ sözü ile bağlayan Prof. Dr. Karaismailoğlu, “Bu kadar açık ve net düsturlar varken inşallah tekrar bir yanılgıya bu toplum düşmeyecektir, bu kadar büyük bir ikazı gördükten sonra Allah korusun” diyerek konuşmasına son verdi.

Haber: Burak Can  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.