Milletin iradeye dönüşmesidir

Milletin iradeye dönüşmesidir

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yaver Yalçın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Yalçın, “Cumhuriyet, millet iradesinin idareye dönüşmesidir” dedi.

TARİHİN UNUTULMAZ KAHRAMANLIĞI

Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Zor şartlarda, aynı inanç etrafında bütünleşerek var olma mücadelesi veren milletimiz, istiklal aşkı ve özgürlük ruhuyla işgalci devletlere karşı verdiği İstiklal Harbi’ni zaferle taçlandırarak, tarihe unutulmaz bir kahramanlık destanı daha eklemiştir. Cumhur, cumhuriyetin müşahhas dayanağıdır. Cumhuriyet, bağımsız ruh ve özgür benlikle yaşayarak güçlenen iradenin idareye dönüşmesidir.”

BİRLİK VE BERABERLİK

“Cumhuriyet, millet iradesi kayıtsız şartsız egemen olduğu zaman güçlü, millî iradeyle bütünleşmediği zaman zayıftır. Zayıftır, çünkü varlığını isnat ettiği temel dayanağına uzak düşmüştür. Bu çerçevede, zaman içinde devlet ile millet arasına mesafe koyan vesayet odaklarının, daha çok da darbeler ve darbe düzenleri ile millet iradesini rehin aldıkları dönemlerde Cumhuriyet zayıflamış; ekonomik, sosyal ve siyasal düzende istikrar bozulmuş, ülke gerilemiştir. “

ATILIMLARLA SÜREKLİ KILINMASI GEREKİR

İstiklal ruhuyla kazandıklarımızın vesayetçi dayatmalarla gasp edilişini görmek kahredici olmuştur. İman ve özgürlük, millî irade etrafında birbirinden ayrılmaz bir bütünlük oluşturur. Ekonomik, askeri, siyasi, kültürel, sosyal alanda ilerlemek, bu bütünlüğün muhafazasıyla mümkündür. Esasen savaş dâhil bütün zor zamanlardaki millet direnişi, hayatı bu bütünlükle yaşamak içindir. O nedenle, cephede kazanılan zaferlerin nesiller boyu kalıcı olması için, akli, ilmî atılımlarla sürekli kılınması gerekir.”

ÖZGÜR VE GÜÇLÜ KILACAKTIR

“Biz kültürel değerlerimizle uyumlu, onurlu bir egemenliğin her alanda üstün ve başarılı olmakla mümkün olduğuna inanıyoruz. Eğitimde, ilimde, kültürde, teknolojide yapılan çalışmalar, istiklal mücadelesinin gerçek tamamlayıcılarıdır. Asıl bu alanlardaki başarı ve kazanımlar millet olarak bizi özgür ve güçlü kılacaktır. Meşruiyetini milletten alan Cumhuriyet o zaman daha anlamlı ve önemli olacaktır. Ancak bilinmelidir ki, ihanet odakları, cephede zincir vuramadıkları milletimizi bilgi, bilim ve teknolojide geri bırakmak için kültürel, siyasi, ideolojik saldırıya geçmişlerdir” dedi.

Haber-Foto: Ahmet Tezel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.