Meteoroloji'den fırtına uyarısı!

Meteoroloji'den fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Kırıkkale dâhil altı il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Uzmanlar tarafından açıklanan verilerine göre, fırtınanın etkisini göstereceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Kırıkkale dâhil altı il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Uzmanlar tarafından açıklanan verilerine göre, fırtınanın etkisini göstereceği belirtildi.

YAĞMUR VE KAR ŞEKLİNDE

Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Yurdumuzun Çarşamba gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Çarşamba günü Batı Karadeniz Bölgesinde görülecek yağışların genellikle yağmur şeklinde olması bekleniyor. Perşembe günü beklenen yağışların, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yurdumuzun Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.”

HAVA SICAKLIKLARI AZALACAK!

Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenilen hava sıcaklıklarının önce Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle birlikte, ülkemiz genelinde hissedilir derecede (10-15 derece) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgârın, Çarşamba günü İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde, güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde (70-100 Km/saat) eseceği, ancak rüzgârın Perşembe günü ise Batı Karadeniz Bölgesinde kuzey ve kuzeybatı yönlere döneceği tahmin ediliyor. Kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri soba ve baca gazı zehirlenmeleri meydana gelebileceğinden vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur” denildi.

Haber: Ahmet Tezel

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.