1. HABERLER

  2. KIRIKKALE

  3. Lokantalara tuz ve şeker ayarı
Lokantalara tuz ve şeker ayarı

Lokantalara tuz ve şeker ayarı

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından lokanta, pastane, kebapçı gibi yiyeceklerin insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilen aşırı tuz ve şeker tüketiminin azaltılması yönünde çalışmalarına ek olarak il genelinde pasta ve lokanta başkanları ile toplantı yapıldı

A+A-

 

SUNUM EŞLİĞİNDE BİLGİLER VERİLDİ

Lokman Hekim Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Hakan Kılıç, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Hafçı, Şube Müdürü Bekir Çelik, Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Yurdalan Eroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Karataş ile Canan Erdoğan katıldı. Programda diyetisyen Elif Özer katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler verdi.

OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEYEBİLİYOR

Tuz ve şeker tüketiminin kademeli olarak önerilen seviyelere düşürülmesi için gerekli tedbirlerin alınması için böyle bir toplantı gerçekleştirildiğine dikkat çeken Tiftikçi, özellikle son yıllarda ev dışında yemek yiyen nüfusun arttığını, lokanta, pastane, kebapçı, kafe, fastfood, börekçi, kafe gibi yerlerde insanların sağlığını olumsuz yönde etkileyebilen “aşırı tuz ve şeker tüketimin azaltılması” gerektiğini ifade ederek, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin her alanda desteklenmesi amacıyla böyle bir toplantı gerçekleştirildiğine işaret etti.

Haber: Burak Can

Bu haber toplam 421 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.